Renovatie Aagtendorp voltooid - Vrijdagmiddag feestelijke afsluiting

  Nieuws
Deze week werden aan de zijde van de Boeweg de laatste renovatiewerkzaamheden verricht. (FOTO: BOS MEDIA SERVICES)
Deze week werden aan de zijde van de Boeweg de laatste renovatiewerkzaamheden verricht. (FOTO: BOS MEDIA SERVICES) (rodi.nl)

DOOR RAIMOND BOS
BEVERWIJK - De 143 woningen van het Sint Aagtendorp zijn allemaal gerenoveerd. Deze week werden de laatste werkzaamheden verricht, vrijdagmiddag vindt de feestelijke afsluiting van het grote renovatieproject plaats. Ook zaterdag en zondag zijn er diverse activiteiten in het Sint Aagtendorp.
Een dorp in een stad. Zou kun je het Sint Aagtendorp wel omschrijven. Inmiddels waren de woning van dat dorp toe aan een flinke opknapbeurt en die kwam er. De schoorstenen werden verwijderd, nieuwe dakkapellen werden geplaatst en de woningen werden voorzien van dakisolatie, isolerend glas en energiezuinige cv-ketels. Met een nieuwe lik verf op de gevels veranderde ook de kleur van de woningen en daarmee het aangezicht de gehele wijk. De renovatie werd door AC Borst Bouw uitgevoerd in opdracht van woningcorporatie Pré Wonen. Een projectcommissie heeft vanaf het begin van het omvangrijke project namens de bewoners meegedacht over de besluiten die moesten worden genomen. Het resultaat is een vernieuwd Sint Aagtendorp met comfortabele, energiezuinige woningen. Vrijdagmiddag vanaf 16.00 uur wordt op het speelterrein aan de Thomas Wijckstraat de renovatie officieel afgesloten. Zaterdag is er een buurtrommelmarkt en zondag zijn de kinderen vanaf 17.00 uur welkom in de wijk voor het jaarlijkse Sint Maartenfeest.

Meer berichten