Sarah zwemt voor Stichting ALS - Lid van KIS heeft syndroom van Down

  Nieuws
Sarah Buwalda die het Downsyndroom heeft zwemt op 22 november voor het goede doel. (foto aangeleverd)
Sarah Buwalda die het Downsyndroom heeft zwemt op 22 november voor het goede doel. (foto aangeleverd) (rodi.nl)

BEVERWIJK - Sarah Buwalda, een actief lid van de Kennemer Invaliden Sportclub (KIS) uit Beverwijk gaat op 22 november een 26 tal baantjes zwemmen voor de stichting ALS. Sarah heeft het syndroom van Down maar is een zeer begane, sociale en leuke meid.
De sociale betrokkenheid van Sarah gaat heel ver. Altijd een lach en een vriendelijk woord voor alle vrijwilligers van de KIS. Maar de betrokkenheid van Sarah gaat verder. De tante van Sarah heeft ALS. Een slopende ziekte waarbij het zenuwstelsel de spieren laat afbreken. Helaas kan de sponsor actie van Sarah de tante niet meer helpen, maar zij wil wel graag dat er meer geld vrijkomt voor onderzoek.
Daarom gaat Sarah op 22 november baantjes zwemmen in het Sportfondsenbad te Beverwijk. Zij komt daar al wekelijks zwemmen op het gehandicaptenzwemuur van de KIS en gaat nu proberen om 1,3 km te zwemmen. Dat zijn 26 hele banen van 50 meter. Een bijzondere prestatie welke zeker sponsorgelden kan gebruiken.
Iedereen kan Sarah daarbij steunen. Kijk voor meer informatie op www.deKIS.nl en de sponsormogelijkheden voor Sarah. Haar oorspronkelijke sponsor streefbedrag van € 300 heeft zij al ruimschoots gehaald. ''Echter wij vinden het zo bijzonder dat deze jonge vrouw zich op deze manier manifesteert dat wij er graag extra aandacht aan willen schenken. Wij ondersteunen haar persoonlijke actie en laten wij het streefbedrag van € 300 met 10 vermenigvuldigen'', aldus bestuurslid Timo Bakker van de KIS.

Meer berichten