Beverwijker Mimoun (10) schittert in jeugdfilm - Al meer dan 266.000 bezoekers zagen 'Superjuffie'

  Nieuws
Een scène uit de film Superjuffie, met rechts Jeevan als Mimoun. Links van hem Lucas in de rol van Toby. (FOTO: AANGELEVERD)
Een scène uit de film Superjuffie, met rechts Jeevan als Mimoun. Links van hem Lucas in de rol van Toby. (FOTO: AANGELEVERD) (rodi.nl)

DOOR RAIMOND BOS
BEVERWIJK - Superjuffie, de jeugdfilm gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Janneke Schotveld, breekt record na record. In de herfstvakantie ontvingen regisseur Martijn Smits en de kindercast, waartoe ook de uit Beverwijk afkomstige Jeevan (10) behoort, al de gouden film voor 100.000 bezoekers. Inmiddels staat de film te boek als de meest succesvolle jeugdfilm sinds 2016 en staat de teller al op 266.058 bezoekers.
Het was een leuke mededeling voor Jeevan, toen zijn ouders op een doordeweekse ochtend in januari vertelden dat hij was gevraagd om auditie te komen doen voor deze bioscoopfilm. Eerder speelde hij al 24 keer mee in Ciske de Rat - de musical en was zijn stem al diverse malen te horen in speelfilms. Tijdens de casting voor Superjuffie werd al snel duidelijk dat Jeevan in beeld was voor de rol van Mimoun, een echte slimmerik die alles goed overweegt en overal over nadenkt. Dit in tegenstelling tot zijn beste vriend Toby, die eerst doet en dan denkt. Er werden in totaal vier kinderen gezocht voor de kinderrollen van respectievelijk Mimoun, Toby, Bo en Mila. Toen Martha Mojet, eigenaresse van een kindercastingbureau, op een avond belde om te vertellen dat Jeevan de rol van Mimoun kreeg, lag hij al te slapen. Zijn ouders hebben hem wakker gemaakt met dit geweldige nieuws.

Het karakter van Mimoun is Jeevan op het lijf geschreven, waardoor het acteren heel natuurlijk ging. De opnames van de film werden in het afgelopen voorjaar gemaakt, in een zeer koude periode. Er lag zelfs sneeuw, terwijl het voorjaar/zomer moest lijken in het verhaal. Er moest dus flink geveegd worden, zodat er geen vlokje te zien was. Door alle lampen leek het alsof het echt al voorjaar was. Jeevan vond het heel leuk om te filmen in een loods, waar het heel donker was. Ook genoot hij van de opnames in een donker en verlaten Dierenpark Amersfoort, ’s avonds tussen de dieren. Over het hele team dat aan de speelfilm gewerkt heeft, is hij zeer enthousiast: “Ze waren allemaal even leuk, gezellig en lief.” Bijzondere herinneringen heeft hij aan Harrie Piekema, hij nam de rol van meester Snor voor zijn rekening en maakte er een sport van om de kinderen te laten schrikken met zijn zware stem, net als ze het juist niet verwachtten.
Een echt hoogtepunt vond de jeugdige acteur de première van de film op het Nederlands Film Festival, compleet met rode loper, veel pers en bekende acteurs. Ook de tour die de kindercast door een deel van Nederland maakte samen met Hassan Slabby (conciërge in de film) en hoofdrolspeelster Diewertje Dir (Superjuffie) heeft veel indruk gemaakt. Jeevan volgt al geruime tijd musicallessen bij de RTL Talent Academy, waar hij volgend jaar te zien is in een hoofdrol in de musical Stella In De Sterren. Ook hopen Jeevan en zijn drie jonge collega’s op een tweede deel van de film Superjuffie. Aangezien schrijfster Janneke Schotveld genoeg boeken over juf Josje heeft geschreven, behoort dit zeker tot de mogelijkheden. Gezien het succes van de speelfilm in de bioscopen ligt een vervolgavontuur voor de hand.

Meer berichten