Ruim 11.000 euro opgehaald in Het Houten Huis - Actie voor Linda Foundation geslaagd

  Nieuws
Van enkele euro's voor het aanvragen van een verzoekplaat tot aan grote giften, zoals deze van de Lions Club, jong en oud doneerde vorige week in Het Houten Huis. (foto: aangeleverd)
Van enkele euro's voor het aanvragen van een verzoekplaat tot aan grote giften, zoals deze van de Lions Club, jong en oud doneerde vorige week in Het Houten Huis. (foto: aangeleverd) (rodi.nl)

BEVERWIJK - Het idee van Radio Beverwijk om een goed doel te steunen in het kader van het 25-jarig bestaan van de omroep, is niet onopgemerkt gebleven. Tijdens de vier dagen durende actie vanuit Het Houten Huis, een tijdelijke studio in de Grote Kerk, zijn heel wat initiatieven ontplooid om erop in te haken. dat leverde uiteindelijk een totaalbedrag van ruim 11.000 euro op.
Moe, maar erg tevreden, sloten de vrijwilligers van Radio Beverwijk zaterdagavond de actie af. Op dat moment stond de teller op 11.187 euro. De werkelijke eindstand zal waarschijnlijk hoger liggen, omdat er nog steeds giften binnenkwamen. Het geld wordt gedoneerd aan de Linda Foundation, die organisatie ondersteunt er gezinnen mee die moeten rondkomen van een minimum inkomen. Zo draagt men bij aan het welzijn van de gezinnen, de activiteiten van de door Linda de Mol opgerichte organisatie richten zich vooral op de kinderen van die gezinnen. Om ervoor te zorgen dat ze voldoende te eten krijgen en ook kleding, speelgoed en huishoudelijke artikelen voldoende voorhanden zijn, krijgen de gezinnen cadeaukaarten van vier grote winkelketens uitgereikt. De Linda Foundation zorgt ervoor dat het door Radio Beverwijk bijeengebrachte geld wordt besteed aan gezinnen in de gemeente Beverwijk.
Niet alleen waren er in de Grote Kerk van woensdag tot en met vrijdag diverse optredens van artiesten, die belangeloos hun medewerking verleenden, ook waren er allerlei spontane initiatieven. Zo verkocht iemand handgemaakt houten speelgoed, werden plakjes tulband verkocht en konden bezoekers tegen betaling aan een 'silent disco' deelnemen. Alle opbrengsten gingen uiteraard naar de actie. Het Wijker Dichtersgilde kwam met een speciaal voor deze gelegenheid samengestelde dichtbundel, die tegen betaling werd verkocht. Het Leger des Heils doneerde 150 euro, de opbrengst van een collecte. Het bedrijf Flex & Connect en BNI Contact overhandigden een cheque van 350 euro en de Lions Club Beverwijk doneerde zelfs 2.500 euro aan Het Houten Huis. En zo kwam vanuit allerlei kanten geld binnen, dat deels in contanten in het kerkgebouw werd ingezameld, maar voor een groot deel ook rechtstreeks gestort werd via de actiepagina van de Linda Foundation.

Meer berichten