PvdA wil duidelijkheid over kosten watercompensatie

  Nieuws
PvdA wil duidelijkheid over kosten watercompensatie
PvdA wil duidelijkheid over kosten watercompensatie (rodi.nl)

BEVERWIJK - De informatie die het college van burgemeester en wethouders heeft verstrekt over de herinrichting van landgoed Adrichem is volgens de PvdA-fractie niet volledig genoeg. In een brief heeft het college eerder deze maand de gemeenteraad laten weten hoe de tweede fase van het project moet gaan verlopen en welke kosten hiermee gemoeid zijn. De PvdA mist echter duidelijkheid over het compenseren van het oppervlaktewater als de vijver naast de sporthal wordt gedempt om daar een hockeyveld aan te leggen.
Bij de begrotingsbehandeling heeft de PvdA-fractie gevraagd of al bekend is hoeveel water er gecompenseerd moet worden als de vijver wordt gedempt. Het college liet toen weten dat het Hoogheemraadschap daar nog geen antwoord op kon geven. Nu het voorlopig ontwerp voor de tweede fase van landgoed Adrichem naar de gemeenteraad is verzonden, had de fractie verwacht dat hierover duidelijkheid zou zijn, maar dat blijkt niet het geval. "Hoe lang laat de berekening nog op zich wachten?", vragen Ismail Ilhan en René Moelee namens de fractie. Ze wijzen erop dat wethouder Haydar Erol eerder in het jaar heeft toegezegd dat het college een overzicht zou leveren van de totale kosten van alle fases van het totale plan en de hiervoor beoogde dekking.
"De raad heeft duidelijk gevraagd om de totale kosten van alle fases, maar als niet duidelijk is wat de hoeveelheid watercompensatie moet zijn, kan voor de uitwerking daarvan niet zomaar een bedrag worden ingevuld. De raad moet meer inzicht krijgen in de kosten van de latere fases. Anders kunnen we alsnog voor een onaangename verrassing komen te staan. De PvdA heeft de zorg hierover al meerdere keren geuit", laat de PvdA-fractie weten. In de stukken is een bedrag van 607.000 euro opgenomen, maar onduidelijk is of dit bedrag toereikend zal zijn. Ook wil men van het college weten of inmiddels al duidelijk is hoeveel geld nodig is voor het realiseren van voldoende parkeerruimte als de kantine van hockeyclub Overbos verplaatst wordt en welke kosten het opnieuw aanleggen van de skatebaan, die verplaatst zal worden, met zich meebrengt.

Meer berichten