Tien kunstenaars binden de strijd aan - KEK verrast met origineel live-evenement

  Nieuws
Arno Bleeker maakt zich op voor de strijd. (foto: aangeleverd)
Arno Bleeker maakt zich op voor de strijd. (foto: aangeleverd) (rodi.nl)

BEVERWIJK - Kunstexposities Kerkplein (KEK) is de kunstorganisatie die elke maand een expositie inricht in de bovenruimte van het Kennemer Theater. Volgende week staat er echter iets heel anders op het programma. Geen expositie waarbij je als toeschouwer ernstig langs de schilderijen of objecten loopt, maar een vrolijke veldslag tussen kunstbroeders. Op woensdag 2 januari betreden circa tien kunstenaars de arena. Gewapend met kwast, pen, krijt, houtskool en verf zullen ze de strijd met elkaar aangaan.
Het strijdtoneel bestaat uit een gigantisch groot wit vlak van 60 vierkante meter op de foyervloer in het Kennemer Theater. Daarboven mag het publiek vanaf de balustrade de zwoegende kunstenaars aanmoedigen. Want net als bij een Romeins toernooi mag het volk zich aan het schouwspel verlustigen. Het wordt een veldslag met als motto 'Overal knaagt de duisternis, maar aan de einder gloort licht', als aftrap van het nieuwe jaar. Tien kunstenaars hebben de uitdaging aanvaard en gaan op 2 januari onder begeleiding van live muziek en dans aan de slag. KEK zorgt voor een standaarduitrusting: de materialen, de verf (zwart) en krijt (siberisch en oliepastel) en houtskool, en levert ook het gereedschap (kneedgum, kwasten, potloden en pennen); de kunstenaars doen de rest.
Ze hebben daarbij de volledige vrijheid. Dat betekent dat er van alles kan gebeuren tussen de deelnemers: van compleet naast elkaar werken tot tegen of op elkaar inwerken, of misschien wel gewoon samenwerken. Er worden geen regels gehanteerd, of het zou moeten zijn dat de deelnemers op het witte vlak geen schoenen mogen dragen. KEK-voorzitter Jos Vervoort hitst de boel nu al op: "Kunstenaars zijn namelijk helden op sokken." De strijd begint om 16.00 uur, na afloop wordt het werk dat de tien kunstenaars naast, tegen of misschien wel mét elkaar hebben gemaakt, meteen opgehangen en tot 7 februari in de expositieruimte van KEK tentoongesteld. Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag 11.00 - 17.00 uur, zaterdag 11.00 - 14.30 uur. Het eindresultaat wordt tijdens een feestelijke afsluiting op donderdag 7 februari vanaf 19.30 uur in stukken per opbod geveild. Kijk op www.kekbeverwijk.nl voor meer informatie.

Meer berichten