Maïsdoolhof in De Buitenlanden weer open

  Nieuws

BEVERWIJK - Het Recreatieschap Alkmaarder- en Uitgeestermeer heeft ook dit jaar weer het maisdoolhof laten aanleggen in recreatiegebied De Buitenlanden in Beverwijk. Het doolhof heeft een diameter van 100 meter en heeft 1000 meter aan paden.
Inmiddels staat het maïs ruim twee meter hoog. Hierdoor is het doolhof niet meer te overzien en is het middelpunt moeilijk te vinden. Dus een echte uitdaging. In het midden staat deze keer een informatiepaneel over de verschijning van de heilige Agatha in Beverwijk in de 9e eeuw.

Route

De Buitenlanden is een dagrecreatiegebied, daarom mag het doolhof alleen overdag betreden worden. De route naar de ingang van het maïsdoolhof is bewegwijzerd vanaf de parkeerplaats bij de Noorderweg. Het doolhof is op verzoek van het recreatieschap door een loonbedrijf gemaakt. Dit bedrijf maakt al een paar jaren het ontwerp hiervoor. Wie het doolhof wil betreden, kan het beste schoenen aandoen die tegen een stootje kunnen. Want de ondergrond en dus ook het pad bestaat uit klei.
Veevoer

Het doolhof is tijdelijk. Naar verwachting wordt half september het maïs geoogst en als veevoer gebruikt. Zodra de werkzaamheden hiervoor starten komt dit op www.alkmaarder-enuitgeestermeer.nl bij nieuws te staan. Het recreatieschap beheert twee recreatiegebieden, De Buitenlanden en het Alkmaarder- en Uitgeestermeer. Een heerlijke plek voor een dagje uit. Kijk voor meer informatie op de website www.alkmaarder-enuitgeestermeer.nl.

Meer berichten