Foto: Dave Menkehorst

De muzikale reis door IJsland van Helge Slikker

  uitgaan

BEVERWIJK - Sinds begin deze eeuw komt componist Helge Slikker met enige regelmaat op IJsland. Donderdag 14 maart vanaf 20.30 uur is hij te bewonderen in het Kennemer Theater in Beverwijk. De fascinatie en liefde voor dit onherbergzame eiland hebben geresulteerd in het opschrijven van een geschiedenis. Een die zich afspeelt op de grens van de mensenwereld en de wereld van de Noordse mythologie. Een verhaal dat gaat over rouw en het herontdekken van de liefde, over nietigheid en de goden verzoeken.

Dit verhaal vormt de basis voor een bijzonder theatraal concert. Helge neemt het publiek aan de hand van nieuw geschreven muziek mee op een avontuur over het hele eiland.

Podium

Hij staat op het podium samen met producer en muzikant Dave Menkehorst. Paul de Munnik, met wie Helge al vaker samenwerkte, tekent voor de regie. Madeleine Matzer is als artistiek adviseur betrokken.

Theatermuziek

Helge Slikker schreef eerder theatermuziek voor vele gezelschappen waaronder Oostpool, De Toneelmakerij en Matzer Theaterproducties. Ook componeerde hij voor vele nationale en internationale films zoals Infiltrant, They Have Escaped en Kauwboy (waar hij een Gouden Kalf voor kreeg).

Liefdesverklaring

IJsland. Mystiek land. Onherbergzaam, koud, dunbevolkt; land van geisers en vulkanen met onuitspreekbare namen, die uitbarsten als ze er zin in hebben. Land waarvan de bevolking achternamen heeft die meestal eindigen met 'son' of 'dottir'. Eiland waarop een mens zich nietig voelt in woeste natuur en niks voorstelt.

Kaarten vanaf € 16,50 zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.

Meer berichten