Auticafé Kennemerland Thema avond: Autisme en Eetproblemen

Zorg
Afbeelding
(logo: Voorzet)

ONLINE - Stichting Auticafé Kennemerland verzorgd dinsdag 15 februari om 20.00 uur een online thema-avond over autisme en Eetproblemen. Deze avond wordt via Zoom gehouden. Er is een spreker uitgenodigd: Natalie Vogel. Vogel is ambulante begeleider en ervaringsdeskundige bij Voorzet Begeleiding. 

De avond is voor ouders van kinderen met autisme (vanaf 16 jaar), volwassenen met autisme, mantelzorgers, familie en professionals. De toegang voor het webinar is gratis. Vooraf aanmelden kan tot 15 februari 17.00 uur.

De thema-avond wordt verzorgd via het Zoom Account van Voorzet. Het Zoom account wordt beheerd door Voorzet, het email adres van de deelnemers wordt eenmalig door Voorzet gebruikt. Deelnemers krijgen via Voorzet een mail met de link toegestuurd. Het Zoom account is van 19.50 uur tot 20.15 uur open en wordt dan een besloten groep in verband met privacy.

Spreker van de avond is Natalie Vogel. Vogel is ambulante begeleider en ervaringsdeskundige bij Voorzet Begeleiding. Ze geeft een lezing over het onderwerp eetproblemen/eetstoornissen in combinatie met ASS. Vogel: “Zelf heb ik jaren gekampt met de eetstoornis anorexia, waar ik tijdens de thema-avond een klein inkijkje in ga geven. Maar ik besef dat een eetstoornis of eetprobleem zich niet altijd op dezelfde manier uit. Daarom zal ik veel verschillende voorbeelden geven van eetproblemen die ik in de praktijk tegen kom, om daarmee te laten zien hoe divers een eetstoornis kan zijn. Ben jij iemand met een eetstoornis? Heb je problemen met eten? Ben je ouder van een kind die worstelt met deze stoornis? Of zou je als hulpverlener meer informatie willen over dit onderwerp? Ik hoop met deze lezing iets voor je te kunnen betekenen. Voel je ook vrij om vragen aan mij te stellen (Ik ken geen taboes).”

Waarschuwing vooraf: Hou er rekening mee dat bepaalde onderwerpen die gedeeld worden kunnen  ’triggeren’. Vogel deelt bewust geen gewichten of calorieën, maar probeert wel een zo compleet mogelijk beeld te schetsen van hoe het leven met een eetstoornis kan zijn.

Voor aanmelden klik hier