Open Huis Restaurant Wereldkeuken

HAARLEM - Wereldkeuken Haarlem is na een verbouwing vernieuwd. De fietsenstalling van De Pletterij heeft plaatsgemaakt voor een professionele, goed geoutilleerde keuken. Wegens populariteit en vele reserveringen kunnen de vrijwilligers van de Wereldkeuken niet één maar twee avonden per week koken voor gasten. De officiële opening is donderdag 7 maart.

Het restaurant is sinds een jaar gevestigd in De Pletterij nadat al snel duidelijk werd dat de vorige locatie, Stem in de Stad, de reserveringen niet meer kon bolwerken. Omdat het project zo goed loopt is er nu ook een eigen keuken in het pand gebouwd. Hier staan de chef kok met elke avond andere vrijwilligers, te koken.

Nieuwe Haarlemmers

"Alle koks en bediening komen uit meer dan 25 verschillende landen en brengen hun liefde voor hun geboorteland elke donderdag- en vrijdagavond tot uiting in diverse gerechten," vertelt Mirjam Rentema van Stichting Wereldkeuken, waar de Wereldkeuken onder valt. "Deze mannen en vrouwen zijn nieuwe Haarlemmers met een migratieachtergrond, die hun leven hier weer opbouwden. Omdat zij hier met elkaar koken is dit meer dan een restaurant. Het is dé plek in Haarlem voor ontmoetingen met andere culturen."

Voldoening

Naast de Wereldkeuken zijn er verschillende groepen ontstaan waar zij zichzelf kunnen zijn en zich kunnen ontplooien. Zo is een kunstgroep ontstaan, een naaigroep en een wereldtuin. "het is fijn om te zien dat mensen initiatief tonen en anderen enthousiasmeren. Als vrijwilliger haal ik hier veel voldoening uit. Het zou mooi zijn als alle inwoners van Haarlem dit zouden zien en ook geënthousiasmeerd worden."

In 2013 werd Stichting Wereldkeuken Haarlem opgericht die onderdak vond in Stem in de Stad aan de Nieuwe Groenmarkt. Wegens succes is uitgeweken naar een andere locatie.

Ook is de Wereldkeuken ontdekt als het gaat om een catering met wereldse hapjes uit een twintigtal culturen, een culinaire reis die ongeëvenaard is.

Elke donderdag en vrijdag kunnen Haarlemmers terecht bij de Wereldkeuken voor een drie-gangen-menu. Als bonus is er één keer per maand een diner in de Theaterzaal van De Pletterij, waar ruimte is voor 55 man. De prijs van het menu is altijd 22,50. Reserveren is gewenst via www.werelkeukenhaarlem.nl. De Wereldkeuken is gevestigd in de Pletterij, aan de Lange Herenvest 122 Haarlem.

Meer berichten