Sander Schimmelpenninck.
Sander Schimmelpenninck. ((Foto: Tom ten Seldam ))

In gesprek met Sander Schimmelpenninck (hoofdredacteur Quote)

BLOEMENDAAL - Op zondag 26 mei om 16.00 uur is Sander Schimmelpenninck te gast bij de maandelijkse Areopagus in het kerkje aan het kerkplein in Bloemendaal. Ad van Nieuwpoort, de predikant van de Bloemendaalse Dorpskerk, gaat in gesprek met de hoofdredacteur van het zakenblad Quote, Sander Schimmelpenninck, die onlangs het boek 'Elite gezocht' schreef samen met predikant en ondernemer Ruben van Zwieten.

Wat maakt een goede elite? En hoe zou een moderne, ene twintigste-eeuwse elite zich moeten gedragen? Daarover zal het ook in deze laatste aflevering van Areopagus van dit seizoen gaan. Maar ook over wat Schimmelpenninck drijft om enerzijds de stem van de economische elite te zijn en tegelijk deze elite zo te bekritiseren? De hoofdredacteur van Quote e

n de 'dominee van de Zuidas' stellen in hun boek 'Elite gezocht' dat elke maatschappij behoefte heeft aan een goed functionerende elite. Tegelijk zien zij dat er een toenemende vervreemding is ontstaan tussen de elites en het volk, maar ook tussen de elites onderling. Wat maakt een goede elite en hoe zou een moderne, ene twintigste-eeuwse elite zich moeten gedragen? Aan de hand van een viertal fictieve personages die het bepaald niet fictieve verhaal van onze economische elite vertellen proberen zij een antwoord op die vragen te formuleren.

Schimmelpenninck is een telg uit het adellijke geslacht Schimmelpenninck en zoon van de oud-rentmeester van kasteel Twickel ir. Albert Hieronymus graaf Schimmelpenninck en radiologe Marie Liesbeth Henriëtte Helène Scheiffers.

www.kerkpleinbloemendaal.nl

Meer berichten