Kom ook langs tijdens de landelijke Imkerijdag.
Kom ook langs tijdens de landelijke Imkerijdag. ((Foto: Website Landjevandeboer.nl))

Open Imkerijdag 13 en 14 juli

Landje van de Boer doet mee met landelijke Imkerijdagen

OVERVEEN - Landje van de Boer doet mee met de landelijke Imkerijdagen. op zondag 14 juli is de boerderij van 14.00 - 17.00 uur geopend en staat in het teken van bijen en imkers. Imkerij Bizzie laat alles zien en vertelt over het werk van een imker.

Dus; Wil je weten hoe honing ontstaat? Of hoe bijen hun raten bouwen? En wat je zelf kunt doen om bijen te helpen? Kom dan langs bij Landje van de Boer. In Nederland doen nog veel meer organisaties mee, kijk voor andere locaties op de website van de Landelijke bijenhouders

Belang van bijen

Insecten en in het bijzonder bijen staan volop in de belangstelling omdat ze het niet zo makkelijk hebben. Bijen zijn onmisbaar voor ons dagelijks voedsel. Het is daarom van groot belang om onze leefomgeving zo bij-vriendelijk mogelijk te maken. Bijvoorbeeld door het planten van allerlei bloeiende gewassen waar nectar en stuifmeel kan worden verzameld. Imkers laten tijdens het weekend van 13 en 14 juli zien hoe het met de honingbij gaat en wat jij kunt doen om de Nederlandse bijenpopulaties te verbeteren.

Nederlandse BijenhoudersVereniging

Nederland telt ongeveer 10.000 imkers waarvan 80% is aangesloten bij de Nederlandse Bijenhoudersvereniging (NBV). De vereniging leidt jaarlijks nieuwe imkers op en geeft voorlichting op scholen en aan geïnteresseerden.

Het Landje van De Boer is alleen te voet en fiets bereikbaar. check voor meer informatie hun hun website
Tel: 06-19640695.

Meer berichten