(Foto: website gemeente Bloemendaal)

Koninklijke Onderscheiding voor Pieter Tollenaar

BLOEMENDAAL - Op donderdag 4 juli reikte burgemeester Elbert Roest een Koninklijke Onderscheiding uit aan Pieter Tollenaar. De heer Tollenaar vierde op deze dag zijn 20-jarig jubileum als vrijwilliger bij het Kennemer Lyceum

Ten gevolge van een bromfietsongeluk in zijn jeugdjaren liep de heer Tollenaar ernstige gezondheidsschade op met levenslange gevolgen. Hij liet het er echter niet bij zitten en week niet af van zijn wens om 'een zo gewoon mogelijk leven te leiden'. Hij haalde zijn middelbare schooldiploma en begon stap voor stap heel doelgericht vorm te geven aan zijn leven.

Daarbij kwam hij op het idee om als vrijwilliger voor een school te gaan werken. Dat werd het Kennemer Lyceum. Voor de school neemt hij conciërgetaken op zich, verricht werkzaamheden voor de leerlingenadministratie en is vraagbaak voor de leerlingen. Verder is hij aanspreekpunt voor het kopieer- en drukwerk van de school: van proefwerkpapier tot promotiemateriaal. Het geavanceerde computergestuurde apparaat dat de school heeft aangeschaft, kent voor de heer Tollenaar geen geheimen: het is zijn domein.

Op school wordt hij gewaardeerd als een fijne collega die altijd opgewekt is en voor iedereen klaar staat. Een positief mens die de schoolse beslommeringen met een goede dosis humor weet te relativeren. En ook: integer en bescheiden, nooit aandacht voor zichzelf vragend.

De heer Tollenaar zet zich voorts in voor de Stichting Traffic Informers die de belangen van blijvend beschadigde verkeersslachtoffers behartigt. Daarvoor verzorgde hij optredens in het land om middelbare scholieren te informeren over de gevaren van het verkeer om zo de verkeersveiligheid te bevorderen. Dat deed hij aan de hand van zijn eigen ervaring en de gevolgen die dit heeft gehad voor zijn leven. Voor deze bijzondere langjarige, onbaatzuchtige en inzet en toewijding werd de heer Tollenaar benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Meer berichten