Het gebied waar het drama zich afspeelde.
Het gebied waar het drama zich afspeelde. ((Foto: Adobe Stock))

Overveense overlijdt in Italië op vakantie

OVERVEEN - De Nederlandse vrouw die vrijdag na een val van een berg om het leven kwam in het noorden van Italië, is de 52-jarige Tineke Kuipers uit Overveen. Volgens het AD was de vrouw in het gezelschap van haar man en twee kinderen bezig met een wandeling van Val Canali naar Pale di San Martino di Castrozza. Op een hoogte van 1.800 meter struikelde de vrouw; ze viel 100 meter naar beneden. Toen de reddingsdiensten ter plaatse kwamen, was de vrouw al overleden.

Tinekes schoonmoeder doet haar verhaal in die krant. "Onze oudste kleinzoon (14) is de kloof nog ingegaan om zijn moeder te helpen maar kon niks meer voor haar doen", vertelt ze. "Tinekes dood is voor ons allemaal verschrikkelijk, maar voor de jongens helemaal omdat het voor hun ogen gebeurde." Het stoffelijk overschot van de Overveense werd overgevlogen naar het mortuarium in Pieve. De exacte doodsoorzaak is haar schoonouders nog niet bekend.

Ervaring

Het gezin Tempelaars was bezig met een meerdaagse trektocht waarbij telkens werd overnacht in een berghut. Volgens Italiaanse media waren de Nederlanders vanuit de Canali-vallei via wandelpad 709 onderweg naar de Pradidali-berghut op 2278 meter hoogte. Een kleine 500 meter lager ging het mis.

Meer berichten