Mevrouw Brandsma-Polano is het leven nog lang niet moe.
Mevrouw Brandsma-Polano is het leven nog lang niet moe. ((Foto: Gemeente Bloemendaal))

Honderd is niet genoeg voor Mevrouw Brandsma

BENNEBROEK - Een bijzondere vrouw met een bijzondere leeftijd. Mevrouw Brandsma-Polano werd maandag 5 augustus 101 jaar. Dit vierde zij met familie.

"André Rieu is nog eens een stuk"

Speciaal voor deze dag kwamen haar dochter, kleindochter en achterkleinkinderen naar Zorgcentrum Kennemerhart toe om het feest in familiekring te vieren. Ook burgemeester Roest kwam naar Meerleven aan de De Withstraat in Bennebroek toe om de jarige te feliciteren. 'Een mijlpaal,' aldus Burgemeester Roest.

Vitaal

Mevrouw Brandsma heeft het in Kennemerhart Meerleven reuze naar haar zin en is uitzonderlijk vitaal gelet op haar leeftijd. Verder kijkt ze graag televisie en is een fervent lezer van boeken, met name detectives.

Maar ook ontspannende lectuur als het weekblad Privé mag ze graag doorbladeren. Ook beleeft ze veel plezier aan muziek; aan André Rieu heeft zij haar hart verpand. 'Dat is nu nog eens een 'echt stuk'.

Veerkracht

Geboren tijdens de Eerste Wereldoorlog heeft het leven haar natuurlijk onontkoombaar geraakt. Zo werd de schoenenzaak inclusief het ouderlijk huis bij het bombardement op Rotterdam geruïneerd. Haar vader stierf veel te jong. Echter: de veerkracht van mevrouw Brandsma heeft er niet onder geleden. Met kracht van geest en humorvol gaat zij een nieuw jaar tegemoet.

Meer berichten