VIDEO

Tractorfile van Haarlem naar Den Haag

HAARLEM - Boze boeren uit het westelijke deel van Noord-Holland kozen de route door Haarlem en de bollenstreek om naar Den Haag te gaan. Het leverde voor in de spits een indrukwekkend tafereel op. Meer dan een half uur lang trok de stoet over de westelijke randweg van Haarlem, onder begeleiding van de politie. Uit heel Nederland rijden de boeren nu naar Den Haag om te protesteren. 

De boeren zijn al aangekomen in Den Haag. Een aantal heeft maling aan de dranghekken en rijdt er dwars doorheen. De politie roept met megafoons om dat deze boeren achter de hekken moeten blijven. Zo niet, dan mag de politie geweld inzetten. 

Gisteravond vertrokken de boeren al - onder applaus - vanaf Texel. De boeren protesteren tegen de in hun ogen groeiende overheidsbemoeienis. De afgelopen jaren hebben de boeren hun bedrijfsplannen steeds al moeten bijstellen vanwege veranderingen in de fosfaat-regelgeving en de melkquota.

Een jaar geleden trokken boze boeren uit Noord-Holland nog naar het provinciehuis in Haarlem uit protest tegen het 'vernatten' van veenweidegrond. Toen trok de stoet trekkers dwars door het centrum van de stad. 

I.S.M. Partner NH Nieuws. De video is van Tom E.

Meer berichten