Blij met de opbrengst.
Blij met de opbrengst. ((Foto: Alyssa van Heyst))

11strandentocht levert ruim € 130.000,- op voor de Hartstichting

BLOEMENDAAL - Afgelopen zaterdag vond de derde editie van de 11strandentocht plaats. Tijdens dit jaarlijkse wandel- en hardloopevent van de Hartstichting liepen 3.075 deelnemers een tocht van 11, 20, 40 of 60 kilometer tussen Bloemendaal en Hoek van Holland. Samen haalden zij in totaal een recordbedrag van € 130.777,- bij elkaar. De opbrengst gaat naar de financiering van onderzoek naar hart- en vaatziekten.

Recordaantal van 3.075 deelnemers deze editie

"Het was perfect wandelweer, goede organisatie en wat een enthousiaste vrijwilligers op de route! Volgend jaar zijn we er zeker weer bij!" - een enthousiaste deelnemer

Heldentocht

De Hartstichting wil alle 3.075 deelnemers, 90 vrijwilligers en partners bedanken om van deze 11strandentocht zo'n succes te maken. De 11strandentocht is een wandel- en hardloopevent van de Hartstichting. Deelnemers leggen deze heldentocht alleen of in teamverband af langs maximaal 11 stranden aan de Noordzeekust. De afstanden variëren van 11 tot 60 kilometer. Starten is mogelijk vanaf de stranden van Bloemendaal, Noordwijk, Scheveningen of Kijkduin. De andere stempelposten staan op de stranden van Zandvoort, Katwijk, Wassenaar, Den Haag Zuiderstrand, Ter Heijde, 's Gravenzande en Hoek van Holland.

"Gezond leven heeft niet kunnen voorkomen dat ik 2016 een hartaanval heb gehad. Ik weet dat ik geluk heb gehad, maar anderen zijn daar minder gelukkig in. Daarom draag ik de Hartstichting een warm (en kloppend) hart toe en heb ik gelopen voor iedereen die met hart- en vaatziekten te maken krijgt," aldus loper Rick.

Editie 2020
Zin om volgend jaar zelf ook mee te lopen en zo je steentje bij te dragen aan het onderzoek naar hart- en vaatziekten? De volgende editie vindt plaats op 3 oktober 2020. Ga naar de website en schrijf je in om op de hoogte te blijven van de volgende editie: 11 strandentocht

Meer berichten