WAD live, met het Noordpool Orkest op 14 september in Caprera.
WAD live, met het Noordpool Orkest op 14 september in Caprera. ((Foto: Paul de Groot))

Caprera sluit meest succesvolle zomerseizoen ooit af

BLOEMENDAAL - Nick & Simon speelden afgelopen zondag 6 oktober 'het dak eraf' in openluchttheater Caprera en sloten daarmee het zomerseizoen af. Met een gemiddelde bezettingsgraad van ruim 90% en bijna 57.000 bezoekers kijkt Caprera terug op het meest succesvolle seizoen tot nu toe.

Programmeur Peter van der Heyden: "Wij hebben ons dit jaar gericht op de verbreding van ons programma, met meer ruimte voor cabaret, klassieke muziek, film en jeugdtheater. Hiermee wilden we een meer divers publiek bedienen en dat is goed gelukt. Er was een groot aantal artiesten voor het eerst te zien in Caprera, waaronder het Metropole Orkest, The Kik, Danny Vera, Maan en Yves Berendse."

Klassiek, jeugd en lichtkunst in het bos
Steeds meer mensen ontdekken Caprera ook als een bijzondere plek om van klassieke muziek te genieten. De klassieke zondagochtendvoorstellingen waren zeer succesvol en ook het Opera Gala werd door een recordaantal mensen bezocht. Het aanbod voor de jeugd is met 17 voorstellingen aanzienlijk uitgebreid ten opzichte van eerdere jaren en praktisch alle voorstellingen waren uitverkocht. Nieuw dit seizoen was de 'kidsweek' aan het begin van de zomervakantie, met dagelijks twee jeugdtheatervoorstellingen. Een concept dat volgend jaar zeker terug zal komen.

Hoogtepunt

Het locatiefestival Music & Lights, dat dit jaar voor de tweede keer plaatsvond, was voor Van der Heyden één van de hoogtepunten van dit seizoen. "Tijdens dit festival lopen bezoekers tussen de concerten een route door het bos langs bijzondere lichtkunstwerken. Hierdoor krijgen reguliere theaterbezoekers de kans om ook het mooie wandelpark van Caprera te ontdekken."

Plannen voor 2020
De zomer is nog maar net afgelopen, maar achter de schermen is het team van Caprera alweer druk bezig met de plannen voor volgend seizoen. Van der Heyden: "Onze focus zal liggen op het maken van nog meer verbinding tussen cultuur en natuur. Er zijn maar weinig theaters die midden in één van de mooiste natuurgebieden van Nederland liggen en die unieke eigenschap kunnen we veel vaker inzetten. Daarnaast willen we ons programma nog verder verdiepen en verbreden met nieuwe disciplines zoals wandelingen, seizoenspecials en familievoorstellingen."

Seizoen 2019 in cijfers
Totaal aantal bezoekers: 56.448 (2018: 54.822, 2017: 47.967)
Gemiddelde bezetting: ruim 90% (2018: 85%, 2017: 78%)

Het programma bestond uit popconcerten, kindervoorstellingen, klassieke muziekvoorstellingen, colleges, cabaretvoorstellingen, filmavonden en bijzondere festivals.

WAD live, met het Noordpool Orkest op 14 september in Caprera. U mag deze gebruiken onder vermelding van fotograaf Paul de Groot.

Meer berichten