Het team onder 19-1 van BVC Bloemendaal is blij met de nieuwe shirts.
Het team onder 19-1 van BVC Bloemendaal is blij met de nieuwe shirts. ((Foto: PR))

Shirtsponsor BVC Bloemendaal steunt Stichting JESWECAN

BLOEMENDAAL - Het komende voetbalseizoen prijkt de naam van de Stichting JESWECAN op de shirts van het onder 19-1 team van voetbalvereniging BVC Bloemendaal. BVC steunt op deze wijze de Stichting JESWECAN. Afgelopen zaterdag 2 november werden voorafgaand aan de voetbalwedstrijd Bloemendaal 019-1 tegen VSV 019-1 de spelersshirts, en in aanwezigheid van Jesse en zijn ouders, Ed en Karin Welp, en grote publieke belangstelling getoond.

Met dit gebaar laat BVC Bloemendaal zien dat zij Jesse Welp een warm hart toedraagt. Steun die Jesse hard nodig heeft. Jesse, 24 jaar en oud voetballid van BVC Bloemendaal heeft als gevolg van een ernstig auto-ongeluk in 2015 zwaar hersenletsel opgelopen en is volledig afhankelijk van zorg. Na drie jaar behandeling, therapie en intensieve zorg, loopt Jesse nog steeds aan tegen de ingrijpende gevolgen van zijn letsel. De hersenschade die hij heeft opgelopen is voor een groot deel blijvend. Maar door gerichte behandeling is verbetering mogelijk in zijn functioneren.

Steun die hard nodig is

Voorzitter Erik Holz "Het ongeluk van Jesse heeft bij onze spelers en onze club grote impact gehad. Jesse is na het ongeluk gelukkig weer in staat om regelmatig langs de lijn te komen kijken. Daar geniet hij enorm van. Naast een financiële bijdrage aan de stichting vanuit de opbrengsten van het laatste Jan Woortman jeugdtoernooi willen we met dit gebaar we iets terug doen voor Jesse en zijn familie. Steun die hard nodig is"

De Stichting Jeswecan hoopt door middel van zichtbaarheid op de shirts meer aandacht te krijgen en meer middelen te kunnen genereren om bij te dragen aan de ondersteuning van de familie Welp en meer algemeen aandacht te vragen voor de ondersteuning van jonge mensen met hersenletsel.

JESWECAN

Stichting JESWECAN is opgericht door Karin en Edwin Welp, de ouders van Jesse. Het bestuur bestaat uit vijf enthousiaste en betrokken mensen. Zij richten zich op het opzetten van activiteiten en werven van fondsen. Dit allemaal voor een stabiele en zo zelfstandig mogelijke toekomst voor Jesse. De opgedane kennis en ervaring, wordt daarnaast ook ingezet voor jongeren die zich in een vergelijkbare situatie als Jesse bevinden.

Meer berichten