Speel je graag buiten? Zo bescherm jij jezelf tegen teken!

overhandiging boek door boswachter Jan
overhandiging boek door boswachter Jan (C. Vlietman)

Klaar voor de zomervakantie met dit leerzame kinderboek

Voor alle kinderen die graag buiten spelen schreef Cockie Vlietman een kinderboek over teken. Haar boek ‘Vampie & Tick, twee hechte teekjes’ neemt kinderen - en hun ouders - spelenderwijs mee naar de leefwereld van de teek. Kinderen leren op een avontuurlijke, toegankelijke manier wat teken zijn, hoe je een tekenbeet kunt voorkomen én wat je kunt doen als je toch gebeten bent. Een ideaal boek voor de zomervakantie! Het is o.a. verkrijgbaar bij bezoekerscentrum De Kennemerduinen in Overveen en via www.teekjes.nl.

Het gevaar van teken

Wist u dat er in Nederland jaarlijks ruim 1 miljoen mensen door een teek gebeten worden? En het aantal tekenbeten loopt al jaren op. “Veel informatie rond teken is gericht op volwassenen, de kinderen weten in de praktijk vaak te weinig over deze beestjes. Juist daarom heb ik dit kinderboek geschreven. Ik wil kinderen op vriendelijke wijze bewust maken en beschermen tegen het gevaar van teken”, geeft auteur Vlietman aan. Vlietman is jarenlang actief werkzaam geweest binnen PWN, waterbedrijf en natuurbeheerder in Noord-Holland én zij heeft van dichtbij meegemaakt hoe groot de impact van een tekenbeet kan zijn.

Kinderen krijgen totaalbeeld van de teek

In het boek staan de belevenissen van de teekjes Vampie & Tick centraal. In hun avonturen worden alle onderwerpen rond de teek belicht. Van hun leefomgeving tot de bacteriën die ze met zich mee kunnen dragen. “Kinderen krijgen zo een goed totaalbeeld van een teek en met deze informatie kunnen ze zelf alerter zijn. Voor ouders is het ook interessant om te lezen. Jaarlijks worden er in Nederland zo’n 27.000 volwassenen en kinderen ziek na een tekenbeet.”

Naast het verhaal van Vampie & Tick bevat het boek een opsomming van belangrijke tips over het leefgebied van teken, goede kleding en wat te doen bij een tekenbeet. Het kinderboek ‘Vampie & Tick, twee hechte teekjes’ is voor € 14,95 te bestellen bij www.teekjes.nl.

Meer berichten