(Foto: )

Nacht van de Filmmuziek podcast met Jan-Willem Bult

  Cultuur

BLOEMENDAAL - Vanaf vandaag lanceert de Bloemendaalse internationale film- en televisie maker Jan-Willem Bult zijn 'Nacht van de Filmmuziek' podcast. In de podcast, waarvan er elke maand enkele nieuwe afleveringen zullen verschijnen, gidst Bult de luisteraar door de wereld van de filmmuziek via de muziek zelf, verhalen en interviews.

Door zijn werk is Bult over de hele wereld betrokken bij het maken van muziek voor film, televisie en bijvoorbeeld games en zo'n 15 jaar geleden begon hij ook de muziek van speelfilms te verzamelen. Dit groeide uit tot een collectie van honderden soundtracks en tussen 2010-2014 maakte hij voor omroep KRO op NPO Radio 1 al programma's over soundtracks, waaronder 'KRO's Nacht van de Filmmuziek' met daarin de Top 40 van de beste soundtracks allertijden.

Emotioneel

"De NPO Radio 1 luisteraars kozen toen twee jaar achtereen 'Schindler's List' als nummer 1, diep emotionele muziek van de Amerikaanse componist John Williams, die vooral bekend werd van de muziek die hij maakte voor de films van Steven Spielberg", vertelt Jan-Willem Bult. "Dit voorbeeld van achtergrond informatie is ook hoe de podcast Nacht van de Filmmuziek zal zijn, vooral veel muziek en daarbij wat informatie in de vorm van verhalen en interviews."

Latijns Amerika

Zijn internationale film- en televisie werk brengt hem soms wel naar 25 landen per jaar wat grote invloed heeft op de manier waarop hij naar de wereld is gaan kijken. Daarom richtte hij o.a. al een stichting op die vanuit Bloemendaal werkt en in met name Latijns Amerika het leven van kinderen probeert te verbeteren met behulp van media en sport. Ook leidt hij voor de Nederlandse stichting Free Press Unlimited de internationale samenwerking WADADA News for Kids, zeg maar 'jeugdjournaals' in al 21 landen.

"En als ik dan in Bloemendaal ben vind ik het heerlijk om te ontspannen met filmmuziek en er nu ook podcasts over te maken", zegt Bult. "Deze podcast heeft verder geen enkele commerciële ambitie. Het is uitsluitend de liefde voor filmmuziek en de kennis die ik in de loop der jaren erover heb opgedaan die ik graag met anderen wil delen."

Podcasts

De podcast 'Nacht van de Filmmuziek' is vanaf vandaag te beluisteren via de bekendere podcast platformen Spotify, Apple Podcast, Soundcloud en Podbean. Of via facebook.com/NachtvandeFilmmuziek. Vooropig zal er elke 1e en 15e van de maand een nieuwe podcast verschijnen.

Meer berichten