Het restaurant is gekocht en zal in juli weer opengaan.
Het restaurant is gekocht en zal in juli weer opengaan. ((Foto: Google Streetmap))

Restaurant Kraantje lek weer open

  Zakelijk

OVERVEEN - Het beroemdste restaurant uit de regio Kraantje Lek wordt naar verwachting op 16 juli heropend. Michel en Robbert van Berkel (vader & zoon) zien daarmee als de nieuwe eigenaren van deze pittoreske- en beroemde locatie hun droom in vervulling gaan.

Michel en Robbert runnen met hart en ziel al tien jaar het eveneens zeer bekende café-restaurant 't Wapen van Kennemerland, voorheen 'De Stinkende Emmer'. Dit etablissement waarvan ze ook eigenaar zijn, bestaat zo'n 200 jaar.

Zo stond er in halverwege de zestiende eeuw al een herberg, die vooral werd gebruikt door vissersvrouwen die van Zandvoort naar Haarlem liepen om hun handel te verkopen. De rijke historie wordt echter niet alleen gedragen door de verhalen, maar ook door karakteristieke en authentieke elementen als de houten balken en de raampartijen.

Holle Boom

Inmiddels is hij vervangen, maar de holle boom die op het terrein van het restaurant heeft gestaan, zal bij velen nog in het geheugen gegrift staan. Terwijl ouders uitgebreid natafelden, klom hun kroost in de kastanje, die in de jaren zeventig eens door de bliksem werd getroffen.

Meer berichten