Kleurrijk gezelschap Heemstedenaren op tv

Door: Marjon Lukje

HEEMSTEDE - De camera's van Typisch volgen het dagelijkse leven van de vele verschillende mensen. Wie wonen en werken er? Wat gaat er schuil achter de hekken van de prachtige landgoederen? En zijn alle mensen in goeden doen? In Typisch Heemstede is te zien dat er achter iedere voordeur wel een bijzonder verhaal schuilgaat. Typisch Heemstede is vanaf maandag 4 maart drie weken lang iedere maandag t/m donderdag om 19.15 uur te zien op NPO 2.

Zo volgen de camera's oud docent Nederlands Maud tijdens haar dagelijkse rondje. Zij gooide het roer rigoureus om en begon haar eigen hondenuitlaatservice "Met Maud mee". Dat maakt haar intens gelukkig. Lucinda Kuik - van den Bos woont op de buitenplaats Ipenrode. Geld om het grote terrein te laten onderhouden is er niet, haar man Dennis zaagt en maait daarom zelf in de weekenden en avonduren.

Velerlei winkeltjes

Jochem van Eeghen leidt de camera's rond op buitenplaats Berkenrode en vertelt over de tijd dat hij er met zijn broers opgroeide en hoe hij het familielandgoed in stand probeert te houden. De Binnenweg is de gezellige winkelstraat van Heemstede met velerlei winkeltjes. De dames van bakkerij Van de Zoete werken zich er een slag in de rondte en bakken tientallen taarten per week. Taartenbakken is lichamelijk zwaar, gaan ze dit volhouden?Arno Koek, de eigenaar van Boekhandel Blokker, weet precies wat het Heemsteedse publiek graag leest en kent veel van zijn klanten bij naam.

Ingespeeld op inwoners

Aan de Raadhuisstraat heeft Badr Bada van Al Baraka een Marokkaanse winkel die volledig is ingespeeld op de inwoners van Heemstede. Bij hem zijn niet alleen de lekkerste olijven te koop, ook de ingrediënten voor alle Ottolenghi-recepten zijn (er) te verkrijgen.

Meer berichten