Leerlingen Bornwaterschool spelen hoofdrol in film over Bloemendaal

Nieuws
De filmploeg op locatie (Foto: aangeleverd)
De filmploeg op locatie (Foto: aangeleverd) rodi.nl

BLOEMENDAAL - “Camera loopt, licht, geluid klaar en… actie!” Deze kreet klinkt de leerlingen van de Bloemendaalse Bornwaterschool inmiddels als muziek in de oren. Afgelopen weken zijn de kinderen uit groep 6 regelmatig met meester Rutger op pad geweest om filmopnames te maken.
Zo stonden de jeugdige acteurs vorige week woensdag bij de Ruïne van Brederode om daar een tweetal scènes te draaien. De kinderen en meester spelen een grote rol in “Het wonder van Bloemendaal”, een film over de ontstaansgeschiedenis van het dorp. Initiatiefneemster Nicole Honingh van Welzijn Bloemendaal vond tussen de leerlingen van de openbare Bornwaterschool de juiste types voor in de gescripte documentaire.

Historische kostuums


Het verhaal start bij het Noord-Hollands archief, waar de leerlingen de geschiedenis induiken en zo belanden in het jaar 1628. Gehuld in historische kostuums werden scènes opgenomen bij onder ander de Haarlemse Hoofdwacht, boerderij Sinneveld en de protestantse dorpskerk. Theoloog en predikant van deze kerk Ad van Nieuwpoort vervult ook een belangrijke rol in het verhaal. Regisseur Fred Rosenhart van Living History Kennmerland schreef het script voor de film, welke in het voorjaar van 2019 op diverse locaties in en rondom Bloemendaal getoond zal worden.