Bruno Tryens voor zijn geliefde zaak.
Bruno Tryens voor zijn geliefde zaak. ((Foto: PR))

JUBILEUMCONCERT BRUNO KLASSIEK

  Cultuur

HAARLEM - Op maandag 30 september is in de Kleine Zaal van de Philharmonie Haarlem een jubileumconcert ter ere van de legendarische platen- en cd zaak Bruno Klassiek in de Haarlemse Gierstraat. Een keur aan bekende klassieke musici eren de eigenaar van deze zaak Bruno Truyens die dit jaar de 20e verjaardag viert van Bruno Klassiek.

Bruno Truyens wordt in de klassieke muziekwereld een overlever genoemd. Ondanks de moeilijke cd-markt weet Truyens zijn winkel overeind te houden waarbij zijn tomeloze enthousiasme, kennis en klantenbinding de voornaamste ingrediënten zijn. De laatste jaren heeft Truyens zich ook toegelegd op de LP-markt waarbij hij keer op keer exemplaren en collecties weet te verwerven waarvoor hij klanten tot in Japan genereert. Eén van de laatste wapenfeiten op dit terrein was het verkrijgen van de unieke LP-collectie van schrijver en jazzkenner J. Bernlef.

Programma

De musici die tijdens het jubileumconcert optreden zijn muzikale vrienden van Bruno Truyens. Zo storten saxofonist Arno Bornkamp en pianist Ivo Jansen zich op een weinig gespeeld werk van Fauré, accordeonist Vincent van Amsterdam speelt delen van de Goldberg Variaties. Charlotte Riedijk zingt onder begeleiding van pianist Slava Poprugin liederen van Alma Mahler. Daarnaast begeleidt Poprugin ook cellist Joachim Eijlander in de Cellosonate van Debussy. Alleskunner Olga Pashchenko (pianist, fortepianist en organist) speelt Dussek op een gerestaureerde tafelpiano uit 1830.

Kleine Zaal Philharmonie, aanvang: 20.15 uur. Lange Begijnestraat 11, Haarlem.

Kaarten: Theater Haarlem en/of 023 512 12 12

Meer berichten