Concertlezing ""De weg naar de vrijheid"

  Cultuur
Schrijver Jan Brokken
Schrijver Jan Brokken (Foto: Jelmer de Haas)

BLOEMENDAAL - Op zondag 24 november om 11.00 uur brengt het Berlage Saxophone Quartet samen met schrijver Jan Brokken het succesvolle programma “De weg naar de vrijheid”. Tijdens deze indringende concertlezing wisselen muziek en literatuur elkaar af. Jan Brokken leest episodes voor uit zijn boeken In het huis van de dichter, Baltische zielen, De rechtvaardigen, De Kozakkentuin en De gloed van Sint-Petersburg. Het Berlage Saxophone Quartet voert werken uit van Modest Moessorgski, Erwin Schulhoff, Arvo Pärt, Hawar Tawfiq, Dmitri Shostakovich en Hanns Eisler. 

Geroemd om hun muzikale speelplezier, natuurlijke flair en hun loepzuivere en ambachtelijke spel, waarin ze zoeken naar het uiterste. Samen met schrijver Jan Brokken brengt het Berlage Saxophone Quartet het succesvolle programma 'De weg naar de vrijheid': de schrijver leest episodes uit zijn boeken, de musici begeleiden dat met muziek van onder andere Pärt, Sjostakovitsjen de Koerdische componist Tawfiq. Verhalen en muziek over zoektochten naar vrijheid gaan hand in hand.

De Muzenforum-concerten worden in het Gemeentehuis van Bloemendaal gegeven. Het adres is Bloemendaalseweg 158, 2051 GJ Bloemendaal. Achter het gebouw is voldoende parkeergelegenheid. Het Gemeentehuis ligt op 900 meter van station Overveen.

Toegangsprijs € 22,- ,CJP/Jongeren tot 26 jaar € 11,-  Voor meer informatie Muzenforum

Meer berichten