Haarlem Jazz vorig jaar op de Grote Markt
Haarlem Jazz vorig jaar op de Grote Markt ((Foto: Froukje Wilming))
UIT-TIP

14 tot en met 17 augustus Haarlem Jazz & More

  Uit

HAARLEM – Trijntje Oosterhuis, Glennis Grace, Tabitha, Leona Philippo, Wouter Hamel, Jennie Lena, BRUUT!, Jules Deelder, New Cool Collective, Jody Bernal, DJ JEAN, Phalerieau, Pletterij PURE Jazz en nog veel meer artiesten staan tussen 14,15,16 en 17 Augustus op het hoofdpodium op de Grote Markt van Haarlem. Naast het hoofdpodium zijn er sattelietpodia op de Oude Groenmarkt en het Klokhuisplein, ook dit jaar zijn er weer bijzondere indoor locaties met pure jazz concerten in de Pletterij en de Sint-Bavo Kerk. ALLE podia zijn vrij en gratis toegankelijk. Naast het hoofdpodium is er veel te doen in de stad. Het festival telt 3 buitenpodia en 2 indoor podia met gratis toegankelijke jazzconcerten in de Pletterij en de Sint-Bavokerk. Het volledige programma is te vinden op Haarlem Jazz programma

SatelietPodia

Naast het hoofdpodium op de Grote Markt zijn er meer buitenpodia in de binnenstad van Haarlem. De podia op de Oude Groenmarkt en het Klokhuisplein zorgen met de Grote Markt voor een schitterend sieraad van genietende mensen rondom de Grote Kerk.

De Pletterij

Naast de buitenpodia zijn er dit jaar weer jazzconcerten in de debat- en cultuurpodium De Pletterij. Door de samenwerking tussen Haarlem Jazz & More en De Pletterij zijn de concerten net als de rest van het festival gratis te bezoeken. Volgens Arno Duivestein van de Pletterij passen de concerten uitstekend bij De Pletterij: "Onze 'niche' is – naast wereldmuziek en hedendaagse gecomponeerde muziek – hedendaagse en impro jazz." De optredens in De Pletterij zijn op donderdag- en vrijdagavond. De line-up maken we later deze maand bekend.

Sint-Bavo Kerk (Grote Markt)

Dit jaar nodigt de stadsdominee Tom de Haan het trio Under the Surfaceuit in de Grote- of St. Bavokerk voor de jaarlijkse jazzdienst tijdens Haarlem Jazz & More. Hun laatste, volledig geïmproviseerde live-album draagt de toepasselijke naam Trinity, en neemt je mee naar een verborgen wereld van tederheid, woede, veiligheid, vreugde, eenzaamheid, rust en verdriet.

Stuk voor stuk thema's die ook in de kerk een belangrijke rol spelen. Mis deze bijzondere zondagmorgen dus niet. Grote- of St. Bavokerk is de ultieme plek om tijdens Haarlem Jazz & More ruimte te bieden aan een zoektocht naar de perfecte melodie. Als je daar in gelooft tenminste.

After Club Ruis

Voor iedereen die na de optredens op de Grote Markt nog door wil, zorgt Club Ruis in de Smedestraat voor de officiële after party tot 5.00u. Meer info over de line-up, check Club Ruis

Meer berichten