Vorig jaar bij een etappe van de toen 61ste Muggenronde
Vorig jaar bij een etappe van de toen 61ste Muggenronde ((Foto: Martin van Weel/Muggen.nl))

Pak de fiets en doe mee met de 62ste Haarlemse Muggenronde

  Verenigingen

HAARLEM - De Haarlemse Muggenronde wordt dit jaar van zaterdag 20 tot en met zaterdag 27 augustus voor de 62ste keer gereden. Wie meedoet of komt kijken, raakt besmet met het muggenrondevirus. Als je het meemaakt, ben je om. De organisatie probeert het nostalgische gevoel te behouden en de ouderwetse charme zoveel mogelijk in stand te houden.

Laat je stalen ros het werk doen tijdens de laatste week van de zomervakantie

De Muggenronde wordt geroemd om de uitstekende sfeer. Sommige bestuursleden zijn al meer dan dertig jaar betrokken bij deze ronde. Zij leren iedereen de fijne kneepjes. Zij dragen er persoonlijk aan bij dat de ouderwetse sfeer behouden blijft en dat is ongetwijfeld de reden dat het al bijna zestig jaar stand houdt, juist door die unieke sfeer. Natuurlijk gaat de organisatie ook met de tijd mee en vernieuwen en verjongen zij, maar met de charme van toen.

Stadsfietsen

Elk jaar komen er ruim tachtig kinderen uit Haarlem en omgeving op de Muggenronde af. Meedoen is gratis. Alle kinderen mogen meedoen, of dat nou met een racefiets is of met een stadsfiets. Het is juist zo leuk dat een kind op een BMX-fiets of een stadsfietsje keihard wordt aangemoedigd door de kinderen op een racefiets. En dat is precies wat je hier veel ziet gebeuren."

De Mug rijdt voorop

Elke dag wordt er een andere route gereden. Aan het eind van elke dag worden de individuele winnaars (per categorie) en de snelste ploeg bekendgemaakt. opgeven via Haarlem Muggenronde

Meer berichten