Clubrecords voor jeugdatleten AV Castricum

De trotse jeugdtoppertjes van AVC.
De trotse jeugdtoppertjes van AVC. (Foto: Aangeleverd)

CASTRICUM - In Warmenhuizen vond de derde competitiewedstrijd van dit seizoen plaats. Bijna 60 enthousiaste pupillen van Atletiek Vereniging Castricum zetten hun beste beentje voor op de estafette, driekamp en lange afstand.

Het estafette-team meisjes pupillen B - met Noa Popot, Elin Bernhard, Jasmijn Kloek en Robyn Besselink - zorgde voor een stunt door het 15 jaar oude clubrecord op de 4x40meter estafette uit de boeken te lopen. Het oude record stond op 27,45 seconden, de meisjes wisten dit aan te scherpen naar 27,34 seconden. Uit dit getalenteerde team jonge atletes wist Noa bovendien een eerste plaats op de driekamp te behalen, onder andere dankzij winst op de 40 meter sprint (6,82 seconden). En voor Elin was er een fraaie 3e plaats op de 1000 meter (4:10,04 minuten).

De 7-jarige mini-pupil Tim Glorie zorgde later op de dag voor nóg een clubrecordfeestje; op de 600 meter liep hij een tijd van 2:16,97 minuten. Goed voor een gouden medaille én een forse verbetering van het AVC clubrecord.

Andere opvallende prestaties waren er van de nog maar 6-jarige Fae Tuijn. Zij wist met een ruime voorsprong de winst op de driekamp te behalen; haar snelle 40 meter sprint (8,17 seconden) leverde Fae veel punten op. Voor teamgenootje Julie Popot was er zilver op de meerkamp. En voor Roos Bekker was een fraaie bronzen medaille op de 600 meter in de categorie mini-pupillen (2:43,13 minuten).

Bij de meisjes pupillen C was het Marlin Kaandorp die er met zilver op de 600 meter vandoor ging. Haar tijd was 2:27,03 minuten. Bij de jongens pupillen C mocht Luke Feeke op het podium komen voor zijn tweede plaats op de driekamp. Hij sprong het verst van alle deelnemers in deze leeftijdscategorie, namelijk 2,97 meter.

Ook Liam Verduin mocht een beker mee naar huis nemen, en wel voor de derde plaats op de driekamp.