v.l.n.r. Wim Boerstoel, Coby Castricum, Wendy Leonards, Joost Doodeman, Katalin Somogyi, Iwan van Amsterdam, Ronald Schollaart, Dirk van Egmond.
v.l.n.r. Wim Boerstoel, Coby Castricum, Wendy Leonards, Joost Doodeman, Katalin Somogyi, Iwan van Amsterdam, Ronald Schollaart, Dirk van Egmond. ((Foto: Pim Leonards))

Zeven organisten en één zangeres

CASTRICUM - Op zondag 29 september vindt in de St. Pancratiuskerk in Castricum een bijzonder orgelconcert plaats. Voor de negende maal geven maar liefst zeven organisten van de Pancratiuskerk een gezamenlijk concert. Daarnaast zal de sopraan Coby Castricum haar medewerking verlenen. De organisten zijn Dirk van Egmond, Ronald Schollaart, Iwan van Amsterdam, Wendy Leonards, Katalin Somogyi, Wim Boerstoel en Joost Doodeman.

The Battle van William Byrd behoort tot één van de eerste muziekstukken in Engeland die opgeschreven zijn. In het stuk uit de 16e eeuw wordt een hele strijd uitgebeeld tot en met het begraven van de doden van het slagveld. Op het programma staan verder o.a. de feestelijke Fanfare van Lemmens en een prachtig Ave Maria van Gomez. Ook het bekende jazz-nummer Take Five wordt gespeeld. Verder werken van Buddy DeSylva, Antonio Diana, Händel, Guilmant, Vierne, Dubois, Franck en Bach. Een zeer gevarieerd programma dus.

Het concert begint om 15.00 uur. Er is een pauze met koffie en thee en de toegang is gratis. Na afloop van het concert is er een deurcollecte. Het adres van de Pancratiuskerk is Dorpsstraat 115 in Castricum.

Meer berichten