De band tussen mens en dier is al heel oud.
De band tussen mens en dier is al heel oud. ((Foto: Aangeleverd))

Werelddierendag bij Wereldwinkel Castricum

CASTRICUM - Op vrijdag 4 oktober is het weer een speciale dag om extra aandacht te besteden aan het welzijn van dieren rond en in huis wereldwijd. De officiële feestdag op 4 oktober is afgeleid van de sterfdag in 1226 van een door de R.-K. Kerk heilig verklaarde dierenvriend, Franciscus van Assisi.

De band tussen mens en dier is al heel oud, dus ze zijn al heel lang samen in een huishouden. Loop maar eens langs de etalage van de Wereldwinkel en ontdek dat er heel veel dieren te zien zijn. Wilde dieren, werkdieren zoals paard en ezel en gezelschapsdier als kat en hond. Ze zijn er in allerlei vormen, bijvoorbeeld als beeld, als afbeelding op wenskaarten of als sleutelhanger.

De band tussen mens en dier is al heel oud

Ook heeft de Wereldwinkel informatie over dieren en hun betekenis. Zo is de duif symbool voor vrede, verzoening en ware liefde. Het snelle, moedige paard staat voor vrijheid en de vlinder symboliseert dat elke verandering een betekenis heeft en dat de mens niet alleen leeft voor zijn werk. En de schildpad fungeert als beeld van onthaasting, omdat er kracht zit in rust en beleid.

Vraag bij de Wereldwinkel om een mooi lijstje

Vraag bij de Wereldwinkel om een mooi lijstje voor de foto van je eigen huisdier. Dit is in veel verschillende soorten verkrijgbaar. Dus je kunt kiezen welke het beste bij je dier past: een stoere houten of een lieve met versieringen. Zo wordt Dierendag letterlijk een dag om in te lijsten. Kijk bij Wereldwinkel Castricum, Smeetslaan 4.

Meer berichten