Peuters op bezoek bij nieuwe locatie
Peuters op bezoek bij nieuwe locatie ((Foto: Aangeleverd))

Springplank op nieuwe locatie

CASTRICUM - Nieuwsgierig nemen peuters van Speelvereniging de Springplank een kijkje bij hun nieuwe locatie bij Buurt- en Biljartcentrum Castricum (BBC). Centraal gelegen aan de Van Speykkade op de plek van het voormalige Rode Kruisgebouw, nabij het Kooiplein. Per 1 oktober is de nieuwe ruimte in gebruik genomen door de kinderen en ouders van de Springplank.

Na ruim 40 jaar aan de Dorpsstraat, was er een nieuwe locatie nodig. Dit was nodig doordat de huurkosten verdubbelden en de gemeente destijds geen mogelijkheid zag om de voorheen jaarlijkse subsidie weer te verstrekken. De gemeente heeft meegedacht in de zoektocht naar een nieuwe locatie. Zij hebben ons uiteindelijk in contact gebracht met het bestuur van het BBC. Gelukkig was er in hun bouwplannen ruimte voor ons. In goed overleg zijn de plannen voor deze ruimte tot stand gekomen. Tijdelijk heeft de Springplank gebruik gemaakt van de kantine van Helios. Het was fijn dat wij hier terecht konden.

De ouders van de Springplank hebben een groot deel van de spullen verhuisd. De ruimte is ingericht met het peutermeubilair, uitdagende speelgoed en ook het grote speelhuis komt er weer te staan. Ouders van de Springplank hebben geholpen bij het bestraten van de toegang van het gebouw en de toegang tot de speeltuin. De vrijwilligers van BBC hebben de ruimte prachtig afgewerkt met een mooie vloer, fris schilderwerk en een lambrisering om de ruimte peuterproof te maken. Hierbij is in overleg met BBC ook gezorgd voor de veiligheid en bruikbaarheid voor de peuters. Zo is er bijvoorbeeld een kindertoilet gerealiseerd.

Vanaf 1 oktober zijn de peuterochtenden begonnen op de nieuwe locatie. Wil je kijken of de Springplank bij jouw peuter (2-4 jaar) past kom dan langs op maandag, dinsdag of donderdag van 9:00 tot 11:30 uur. Wil je vrijblijvend samen met je peuter losse ochtenden spelen, dan is dat nu ook mogelijk tegen een kleine vergoeding. Reserveer een plekje via info@springplankcastricum.nl.

Ook het ouder-kindcafé is weer gestart. Iedere vrijdag geopend van 10.00 tot 11.30 uur om gezellig binnen te lopen met je kindje van 0-2 jaar. De Springplank is uniek in de regio. Daarom is de speelvereniging ook open voor kinderen buiten Castricum. Meer informatie over de Springplank en haar activiteiten is te vinden via DeSpringplankCastricum op Facebook en www.springplankcastricum.nl.

Meer berichten