Met de gratis Scan en het advies daarná, kan de ondernemer de kans op opsporing aanzienlijk verhogen.
Met de gratis Scan en het advies daarná, kan de ondernemer de kans op opsporing aanzienlijk verhogen. ((Foto: Aangeleverd))

Castricum gaat voor excellent cameratoezicht

CASTRICUM - Gemeente Castricum gaat ondernemers die bewakingscamera's gebruiken, stimuleren om de kwaliteit van de beelden te (laten) verbeteren. Dat kan vaak al met kleine, goedkope aanpassingen. Zo'n 250 ondernemers worden daarvoor deze maand benaderd. Burgemeester Mans gaft hiervoor het startsein op 16 oktober j.l. bij Jeannette Goudsmit in Winkelcentrum Geesterduin 16.

Gratis scan voor ondernemers

Er zijn in Nederland meer dan één miljoen camerabewakingssystemen, waarvan meer dan de helft niet voldoet of geoptimaliseerd kan worden. Om dat te verbeteren, lanceerde minister Grapperhaus begin dit jaar de campagne 'Excellent Cameratoezicht'. Gemeente Castricum wil haar eigen ondernemers activeren mee te doen aan de 'Scan Excellent Cameratoezicht'. Daarvoor worden in oktober ongeveer 250 ondernemers in een aantal winkelgebieden in Castricum bezocht. Zij kunnen een gratis scan krijgen van de camerabeelden, met een advies voor verbetering. De gemeente werkt hiervoor samen met het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing Noord-Holland (RPCNH).

Met de gratis Scan en het advies daarná, kan de ondernemer de kans op opsporing aanzienlijk verhogen. Ook wordt de preventieve kracht groter. Na de scan kan de ondernemer nog gerichte vragen stellen aan een installateur over het aanpassen van instellingen. Vaak blijkt het namelijk niet nodig om een kostbare investering te doen; kleine aanpassingen leiden vaak al tot grote verbeteringen.

Het promotieteam van het RPC NH bezocht op 16, 17 en 18 oktober j.l. de ondernemers van Winkelcentrum Geesterduin en het winkelgebied van Castricum Centrum. Bij hun bezoek registreerden zij de ondernemers die al een camerasysteem hebben en de gratis scan wilden laten doen. Ook deden zij een interessepeiling voor trainingen en workshops die gaan over overvaltraining, ondermijning, cybercrime en winkeldiefstal. Deze ondernemers hebben hierover al een brief gekregen van de gemeente. In de brief zijn de promotiemedewerkers met naam genoemd. Op de dag van bezoek waren ze ook herkenbaar aan kleding en legitimatie.

Meer berichten