Of de wolf ook het duingebied van Castricum zal bereiken, daar zijn de meningen nog over verdeeld.
Of de wolf ook het duingebied van Castricum zal bereiken, daar zijn de meningen nog over verdeeld. ((Foto: Ruud Maaskant))

Wolven in Castricum

CASTRICUM - Na het succes van de 'Door de ogen van de wolf' in Bezoekerscentrum De Kennemerduinen, verhuist de door PWN ontwikkelde tentoonstelling over de wolf dit najaar naar Bezoekerscentrum De Hoep in het Noordhollands Duinreservaat in Castricum. PWN ontwierp de tentoonstelling in 2019, omdat men in Nederland steeds vaker wolven ziet, op zoek naar een geschikte plek om te leven.

Vernieuwde tentoonstelling verhuist naar De Hoep

Of de wolf ook het duingebied van Castricum zal bereiken, daar zijn de meningen nog over verdeeld. Voor PWN als duinbeheerder vormde deze vraag alvast een goede aanleiding om onze bezoekers over dit prachtige dier te informeren. Voor de expositie in De Hoep zijn er drie nieuwe onderdelen aan de bestaande tentoonstelling toegevoegd. De expositie is te zien vanaf 22 oktober, in de herfstvakantie.

Naast het bezoeken van de tentoonstelling, kunnen kinderen de hele herfstvakantie ook weer meedoen aan verschillende activiteiten. Dinsdag 22 en vrijdag 25 oktober – Huilende wolven huilen niet! In een grappig verhaal van Theater Poppekus speelt de wolf een grote rol als opa Pim gaat kamperen op de Veluwe. Woensdag 23 oktober – Knutselen. Maak je eigen uiltje met vilt, een dennenappel en lekkere zachte wol. Donderdag 24 oktober – Schatzoeken. Ga mee op zoek naar de verloren duinschat. Onderweg leer je basisvaardigheden om te overleven in de natuur. Donderdag 24 oktober – Zakmesles voor ouders en kinderen. Een zakmes is een essentieel gereedschap wanneer je wilt leven in de natuur. Leer hoe je met een zakmes werkt en wat je er allemaal mee kunt doen. Vrijdag 25 oktober – Survivaldag. Klimmen, vuur maken, reddingen uitvoeren, bruggen maken en leren over planten.

Meer berichten