De eerste loop staat voor zondag 27 oktober op de hardloopkalender.
De eerste loop staat voor zondag 27 oktober op de hardloopkalender. ((Foto: Aangeleverd))

AVC houdt vier strand- en duinlopen

CASTRICUM - AV Castricum (AVC) kent haar eigen hardloopevenement met maar liefst een 55-jarige geschiedenis. De Strand- en Duinlopen werden namelijk al georganiseerd toen de Damloop en Halve van Egmond nog moesten worden uitgevonden. De Strand- en Duinlopen hebben al die jaren hun eigen charme en identiteit weten te behouden: kleinschalig met maximaal zo'n 500 lopers aan de start.

De eerste loop is zondag 27 oktober. Op zondag 1 december volgt de tweede loop. Het jaar 2020 begint goed met een loop op 5 januari, op 2 februari 2020 vindt de laatste loop van dit 55e seizoen plaats. Iedereen kan meedoen, en je hoeft geen lid te zijn van een atletiekvereniging. Beginnende lopers kunnen meedoen aan de loop over 4 kilometer, en deze route voert door het duingebied. De gevorderde lopers kunnen op 27 oktober en 2 februari kiezen voor 8,8 km of 12,4 km. De afstanden op 1 december en 5 januari zijn wat langer, namelijk 10,1 km en 15 km.

Ook aan de jeugd is gedacht. De jeugd van 5 tot en met 12 jaar kan meedoen aan de speciale jeugdloop over 2,3 km. Het parcours van deze route maakt vanaf de atletiekbaan een ronde nabij Johanna's Hof. Het leuke hier is dat ouders gewoon met de kinderen mee mogen lopen. Jeugd vanaf 12 jaar kan kiezen tussen de 2,3 km of de 4 km. Voor alle kinderen is er bovendien een leuke herinnering, en voor de beste drie jongens en meisjes in verschillende leeftijdscategorieën zijn er prijzen te verdelen.

Van te voren inschrijven kan via www.inschrijven.nl. Voor de late beslissers kan er ter plekke worden ingeschreven op de ochtend. Alle routes starten vanaf de atletiekbaan aan de Zeeweg in Castricum. De korte afstanden (2,3 km en 4 km) starten om 10.15 uur. De langere afstanden om 10.50 uur. Tevens is douchegelegenheid aanwezig.

Meer berichten