De lezingen bij Perspectief trekt veel mensen.
De lezingen bij Perspectief trekt veel mensen. ((Foto: Aangeleverd))

Lezing 'Kijk op Kunst'

CASTRICUM - Bij Perspectief in Bakkum wordt niet alleen kunst gemaakt maar er wordt van tijd tot tijd ook aandacht besteed aan het kijken naar kunst. Op vrijdagavond 29 november komt de bekende kunstenares Karin van Bodegom naar het atelier van Perspectief om een lezing te geven over "Kijk op Kunst".

Tijdens deze avond, die om 20.00 uur begint, kunnen we ons afvragen wat kunst nu eigenlijk is. Hoe zit het met de waardering voor kunst ook wanneer je iets niet mooi vindt? Waar kijken we eigenlijk naar en welke beeldaspecten en beeldelementen spelen daarbij een rol? Hoe hebben de diverse kunstenaars deze beeldelementen gebruikt en hoe is de kunst in de loop der eeuwen veranderd?

Genoeg stof

Kortom, voor Karin genoeg stof om een avond over 'kijken' en 'beschouwen' te vertellen. Naast beeldend kunstenaar is Karin ook docente Kunstgeschiedenis en Kunstbeschouwing. Tevens verzorgt zij al jaren het programma "Kunst Compleet" bij RTV80. Iedereen die geïnteresseerd is in kunst zal aan deze lezing een interessante avond beleven. De toegangsprijs, inclusief koffie en thee is slechts € 3,00. In verband met het aantal beschikbare stoelen wel graag even aanmelden. Dat kan via www.perspectiefcastricum.nl of bij Froukje Docter, mail: froukjedocter@gmail.com.

Meer berichten