(Foto: Aangeleverd)

Alzheimer Trefpunt Castricum

REGIO - Op dinsdag 10 december is het Alzheimer Trefpunt in Castricum, het onderwerp is: 'Dementie, wat wil en moet je op tijd regelen? Dementie vermindert het vermogen om eigen wensen kenbaar te maken. Als u dementie hebt, kunt u op een bepaald moment uw belangen niet meer zelf behartigen. Het is belangrijk om tijdig uw wensen vast te leggen en zaken te regelen. Zoals uw vertegenwoordiging, een codicil of (levens-)testament en een ondertekende wilsverklaring.

Om de drempel te verlagen, kunt u dit stapje voor stapje aanpakken. Maar hoe pak je dit aan, welke tips zijn er? Wie gaat uw belangen behartigen en welke rechten heeft u als vertegenwoordiger? Gespreksleider Essy Ferares gaat hierover uitgebreid in gesprek met gastspreker Cora Zam, juridisch adviseur. Er is volop gelegenheid tot reageren en het stellen van vragen. Wilt u meer weten over dit onderwerp of heeft u behoefte aan andere informatie over dementie? Kom dan naar het Alzheimer Trefpunt in Cultureel Centrum Geesterhage, Geesterduinweg 3, 1902 CB Castricum.

Ontvangst

De ontvangst is vanaf 19.00 uur, het programma start om 19.30 uur en eindigt rond 21.00 uur. Iedereen is welkom: mensen met geheugenproblemen, partners, kinderen, vrienden, buren en professionals. Het belooft een bijzondere avond te worden. De toegang is laagdrempelig en gratis. Aanmelding vooraf is niet nodig.

De bezoekers krijgen informatie van hulpverleners en van mensen die uit eigen ervaring spreken. Bij elk Trefpunt worden deze mensen geïnterviewd door onze vaste gespreksleider. Na dit gesprek is er gelegenheid om vragen, ook op andere gebieden, te stellen. Er is een tafel met brochures en andere literatuur om thuis eens rustig na te lezen.

Meer berichten