De Clusius-marktkraam staat weer op de wekelijkse markt in het centrum van Castricum.
De Clusius-marktkraam staat weer op de wekelijkse markt in het centrum van Castricum. ((Foto: Bart Dalenberg))

Clusiusmarktkraam is weer gestart

CASTRICUM - Sinds afgelopen vrijdag staat de Clusius-marktkraam weer op de wekelijkse markt in het centrum van Castricum. De leerlingen die de keuzevakken marketing de en Ondernemen hebben gekozen staan daar bij toerbeurt een dagdeel op de markt. Ze leren verkopen, met klanten omgaan, betalingen doen en worden daarop beoordeeld door begeleider Bart Dalenberg. Maar ze kunnen ook hun eigen product -dat ze in een groep aan ontwikkelen zijn- uittesten, marktonderzoek doen of het product al verkopen.

Ook zal de inmiddels beroemde Clusius-honing weer te krijgen zijn net als sommige andere Clusiusklassiekers. De kraam wordt aangevuld met houten artikelen die gemaakt zijn door mensen met een beperking en die het Clusius College Castricum aankoopt bij de sociale firma Veel in hout Veel in Hout. Bij Veel in Hout werken mensen met een lichamelijke beperking, een niet-aangeboren hersenletsel, een chronische ziekte of een verstandelijke beperking.

De marktkraam wordt, zoals elk jaar, weer gesponsord door de Rabobank Noord-Kennemerland waardoor dit mooie en leerzame project mogelijk gemaakt wordt. Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met Veerle Veltman die de pr verzorgt van het Clusius College Castricum, Oranjelaan 2a, 1901 TX Castricum. Tel. (0251) 65 36 00 of v.veltman @clusius.nl.

Meer berichten