Sleutels voor nieuwe bewoners

Algemeen
Wethouder Paul Slettenhaar en Dick Tromp, directeur-bestuurder van Kennemer Wonen heten mevrouw Van Diepen van harte welkom.
Wethouder Paul Slettenhaar en Dick Tromp, directeur-bestuurder van Kennemer Wonen heten mevrouw Van Diepen van harte welkom. (Foto: Aangeleverd)

CASTRICUM - Op dinsdag 10 december werd de sleutel uitgereikt aan de nieuwe bewoners van de Eerste Groenelaan in Castricum. Wethouder Paul Slettenhaar en Dick Tromp, directeur-bestuurder van Kennemer Wonen heetten mevrouw Van Diepen van harte welkom.

Eerste Groenelaan in Castricum

Afgelopen juni werd officieel het startsein gegeven voor de bouw van de woningen. Deze week zijn alle 15 energieneutrale huurwoningen opgeleverd. Het is sinds lange tijd dat er in Castricum betaalbare woningen aan de woningvoorraad worden toegevoegd. De grondgebonden woningen van circa 68m2 zijn voor één- en tweepersoonshuishoudens. De woningen zijn volledig energieneutraal opgeleverd en hebben geen gasaansluiting. Ze zijn voorzien van zonnepanelen, een warmtepomp, extra isolatie, en infiltratiekratten in de grond voor het regenwater. De huurprijs voor deze woningen is maximaal € 607 per maand (prijspeil 2019).

Behoefte

Dick Tromp: "De duurzaamheidsmaatregelen zijn goed voor het milieu en zorgen ervoor dat de woonlasten voor onze huurders betaalbaar blijven".

Wethouder Paul Slettenhaar: "Met oplevering van deze woningen spelen we in op de behoefte naar sociale huurwoningen in de gemeente Castricum. Door samenspraak tussen Kennemer Wonen, de gemeente en de buurt zijn de woningen volgens een plan gebouwd, waar alle partijen achter staan. Dat is participatie pur sang en dat is iets om trots op te zijn." "Wij hopen in samenwerking met de gemeente in de toekomst meer duurzame en betaalbare woningen toe te kunnen voegen aan het woningbestand in Castricum." sluit Dick Tromp af.