(Foto: Aangeleverd)

Raad Castricum: 'Bespreken en doorbreken van eenzaamheid'

CASTRICUM - De gemeenteraad van Castricum heeft het actieprogramma (2020-2024) 'Bespreken en doorbreken' voor de aanpak tegen eenzaamheid in Castricum vastgesteld. Voor het programma werkt de gemeente samen met het Steunpunt Eenzaamheid Castricum, de adviesraad sociaal domein, maatschappelijke partners en de nationale coalitie 'Eén tegen eenzaamheid'.

Actieprogramma (2020-2024) 'aanpak tegen eenzaamheid' vastgesteld

De aanpak tegen eenzaamheid in Castricum werd al afgelopen oktober ingeluid met een brede conferentie. Toen stelden de ambassadeurs 'Eén tegen eenzaamheid Castricum' zich voor en werd het steunpunt gelanceerd. Nu de raad het actieprogramma heeft vastgesteld, starten we vanaf januari met uitvoering van het programma.

Wethouder Falgun Binnendijk: "Bespreken en doorbreken van het thema eenzaamheid gaat iedereen aan. Dat vraagt om bewustwording, signalering, bespreken en aanpakken. Omdat het iedereen aangaat vraagt de aanpak om 'omkijken naar elkaar', samenwerken en 'doen'. Inwoners, ondernemers, maatschappelijke instellingen en de gemeente gaan dat samen doen. Het hele jaar door."

Gezond en lekker leven zijn niet altijd vanzelfsprekend. Het lukt dan niet altijd om zelf een oplossing te vinden voor uw vraag of probleem. Dan is het belangrijk dat u ergens terecht kunt. Voor de aanpak tegen eenzaamheid werken het Sociaal Team en het Steunpunt Eenzaamheid Castricum samen. Als u advies, extra hulp of ondersteuning nodig heeft die gaat over welzijn en zorg, dan kunt u bij het Sociaal Team en het steunpunt terecht. Vrijblijvend, in vertrouwen, zonder kosten voor u en zonder dat u een verwijzing nodig heeft.

Voor meer informatie over het steunpunt en de ambassadeurs kan men terecht op www.steunpunteenzaamheid.nl Voor meer informatie over het Sociaal Team: www.castricum.nl/sociaalteam

Meer berichten