De aankondiging van de Nationale Voorleesdagen 2020.
De aankondiging van de Nationale Voorleesdagen 2020. ((Foto: Aangeleverd))

Nationale Voorleesdagen in de bibliotheek

CASTRICUM - Kom tijdens de Nationale Voorleesdagen naar de bibliotheken van Kennemerwaard. Alles staat tijdens deze feestelijke dagen in het teken van voorlezen en prentenboeken voor peuters en kleuters.

22 januari tot en met 1 februari

Voorlezen aan kinderen is belangrijk het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt hun veel plezier. Tijdens De Nationale Voorleesdagen promoten we het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Zo worden kleintjes grote lezers.

Voorlezen

Er wordt gelezen uit het prentenboek van het jaar Moppereend van Joyce Dunbar en Petr Horácek. De toegang is gratis. Op woensdag 22 januari om 10.00 uur wordt er voorgelezen in de bibliotheek in Castricum door wethouder Ron de Haan en daarna kun je dansen met Miranda Molhoek. In Limmen wordt er op woensdag 22 januari om 15.15 uur voorgelezen en in Akersloot woensdag 29 januari om 15.15 uur.

Voorstelling Snaterwater

Een vrolijke peutervoorstelling vol liedjes en interactie waarbij de poppen uit een reuzegroot boek komen. Deze voorstelling van Poppentheater Belletje Sterk is geïnspireerd op het boek Moppereend. Deze voorstelling is te bezoeken op zaterdag 1 februari in de bibliotheek in Castricum om 14.30 uur. De toegang is € 2,50 (volwassenen betalen ook een kaartje).

Ballonnenfeest

Samen met Juf Monique van de Clown en de Koffer maken we de mooiste dingen van ballonnen. We maken figuren uit het boek Moppereend. Niet alleen luisteren maar vooral zelf doen! Een echte ballonworkshop voor iedereen van klein tot groot met vele ballonnen in allerlei kleuren, maten en vormen. Na afloop gaat iedereen met een mooie ballonfiguur naar huis. Juf Monique bezoekt de bibliotheek in Akersloot op woensdag 29 januari om 16.00 uur en de bibliotheek in Limmen op vrijdag 31 januari om 15.00 uur. De toegang is € 2,50 (kinderkaartje).

Tijdens de Nationale Voorleesdagen kunnen kinderen tussen de 0 en 6 jaar oud gratis lid worden van Bibliotheek Kennemerwaard. Je betaalt geen inschrijfkosten. Ook krijgt je kind het vingerpoppetje Moppereend. Kinderen die ee activiteiten bezoeken krijgen ook het vingerpoppetjes.

Reserveren kan via de activiteitenagenda op www.bibliotheekkennemerwaard.nl.

Reserveer bij de klantenservice in de bibliotheek kan via betaling per pin.

Meer berichten