Leerlingen van basisschool Helmgras onderzoeken cellen onder de microscoop tijdens een bètaworkshop in samenwerking met het J.P. Thijsse College
Leerlingen van basisschool Helmgras onderzoeken cellen onder de microscoop tijdens een bètaworkshop in samenwerking met het J.P. Thijsse College ((Foto: (foto: Marina Bruinzeel)))

Leerlingen 'Helmgras' op zoek naar hun DNA

CASTRICUM - Dinsdagmorgen staan microscopen, pipetflesjes en objectglaasjes klaar op basisschool Helmgras in Castricum. Meneer Jacobs, technisch onderwijsassistent van het Jac. P. Thijsse College, gaat met 20 leerlingen van groep 6, 7 en 8 aan de slag om hun eigen DNA te vinden en te onderzoeken.

Meneer Jacobs geeft deze les in een serie van 8 bètalessen in de komende weken. Daarin maken de kinderen kennis met biologie, natuurkunde en scheikunde. Vandaag onderzoeken de kinderen hun eigen speeksel: welke cellen zitten erin en hoe kan je hierin je eigen DNA vinden? Leerlingen van Helmgras die hier interesse in hebben, kunnen een motivatiebrief schrijven waarin zij aangeven waarom ze aan deze lessen willen deelnemen.

Werkstukken

Stephana Kruse, adjunct-directeur van Helmgras: “Wij krijgen mooie brieven binnen. Soms worden er hele werkstukken van gemaakt. Het is heel leuk om te zien hoe gemotiveerd de kinderen zijn om hierover meer te leren. Deze bètaworkshops komen voort uit onze samenwerking met het Jac. P. Thijsse College.''

Meer berichten