(Foto: Aangeleverd)

'Autisme en rouw om de diagnose'

CASTRICUM - Auticafé Kennemerland organiseert een thema-avond: Autisme en rouw om de diagnose. Locatie is OBS Juliana van Solbergschool, Juliana van Stolbergstraat 3 te Castricum. Het is op dinsdag 11 februari 2020, inloop vanaf 19.45 uur, lezing begint om 20.00 uur en eindigt om 22.15 uur met uitloop tot 22.45 uur. De spreker die avond is Anneke Eenhoorn. Zij is klinisch psycholoog / psychotherapeut / cognitief gedragstherapeut bij 's Heerenloo PolikliniekAccountmanager.

Iedere ouder wil dat zijn kind een zo mooi en gelukkig leven heeft. We weten allemaal dat het leven soms grillig en oneerlijk kan zijn en daarom is het heel fijn als je een kind hebt dat daar goed tegen bestand is. Maar wat nu als blijkt dat je kind de wereld om zich heen lang niet altijd goed begrijpt? En dat er voor de dingen die je kind lastig vindt een woord bestaat namelijk autisme?

Opgelucht

Veel ouders zijn aan de ene kant opgelucht dat ze nu eindelijk weten waarom hun kind doet zoals het doet, maar veel ouders zijn ook heel verdrietig. Hoe moet het nu verder? Kan je kind wel op een gewone school blijven? De diagnose autisme betekent voor veel ouders dat zij afscheid moeten nemen van hoe zij naar hun kind keken en wat zij voor hun kind als ideaalbeeld zagen. Ouders omschrijven het vaak als een periode van rouw.

Tijdens de lezing zal men kijken wat er bij ouders gebeurt als zij te horen krijgen dat ze een speciaal kind hebben. Men staat stil bij waarom het krijgen van een diagnose voor je kind past bij rouw. Men zal praten over hoe rouw er uit ziet en wat je er mee kan. Uw eigen ervaringen mogen zeker gedeeld worden.

Meer berichten