Schrijfster Nelleke Noordervliet.
Schrijfster Nelleke Noordervliet. ((Foto: Aangeleverd))

Nelleke Noordervliet over 75 jaar bevrijding

REGIO - Limmen Cultuur heeft op vrijdag 28 februari om 20:00 uur in Cultureel Centrum Vredeburg. Nelleke Noordervliet uitgenodigd om een lezing te houden in het kader van 75 jaar bevrijding. Een zeer actueel thema. Op deze avond zal zij het hebben over de impact van de oorlog op het leven van mensen die in en net na de oorlog zijn geboren.

In Cultureel Centrum Vredeburg op vrijdag 28 februari

Nelleke Noordervliet is schrijfster van talloze boeken. Ze is zeer geïnteresseerd in de geschiedenis en politiek en kijkt vanuit die kant naar de gebeurtenissen in het leven. Ze is columniste van het dagblad Trouw en veel van haar boeken zijn in verschillende talen vertaald.

Haar werk kenmerkt zich door een grote nadruk te leggen op het verleden. Ze schreef een aantal (historische ) romans en boeken over geschiedenis. Een belangrijk thema in het haar werk is de ethische vraag: hoe moet een mens leven? Daarom komt ook het thema verantwoordelijkheid en schuld regelmatig terug.

Inspireren

Kom op 28 februari kijken, maar vooral luisteren naar Nelleke Noordervliet. Zij zal u inspireren. Kijk voor reserveringen, informatie en prijzen op onze site www.limmencultuur.nl.

Meer berichten