(Foto: Aangeleverd)

Duindag met sneeuwklokjes

REGIO - Duindag met sneeuwklokjes in Bakkum op 14 en 21 februari 2020. Op deze vrijdag organiseert Tineke van der Velden-Jonker van 10.00 tot 16.00 uur een "duindag" met sneeuwklokje als thema. In de 2 ½ hectare natuurtuin "De Doornduyn" bloeien dan vele duizenden sneeuwklokjes in diverse soorten.

Open tuindagen en een verwendag op 14 en 21 februari

Ruim veertig Galanthus-soorten en -variëteiten zijn te zien en te krijgen. Naast de gewone soorten zijn er ook bijzondere te bewonderen, zoals dubbele en geel- en groenpunters. Verder voorjaarsbloeiers als Leucojum Vernum, Eranthis, Cyclamen, Hepatica en Helleborus. Het is dus voor een gezellig dagje uit de moeite waard om een kijkje te komen nemen in dit paradijsje, waar een witte waas van sneeuwklokjes contrasteert met de duinachtige omgeving.

Doe mee met de sneeuwklokjestocht in Bakkum (NH). Deze begint met een rondleiding op "De Doornduyn" met uitleg over de uitgebreide sneeuwklokjescollectie van Tineke. Ontvangst om 10.00 met koffie/thee/taart. De rondleiding wordt gevolgd door een lunch op "De Doornduyn". Daarna maken we met een plaatselijke gids een wandeling door het bosgebied van het PWN (duinkaart verplicht) met talrijke sneeuwklokjes. We eindigen de dag met een High Tea op "De Doornduyn".

Info op www.doornduyn.nl. Voor een duinkaart wordt gezorgd, mits bij aanmelding is gemeld dat deze nodig is. Prijs per persoon € 40,-- (exclusief duinkaart € 2,--). Deelname maximaal 30 personen. Aanmelden via mailadres: info@doornduyn.nl. Adres: Duinweg 2, 1901 ML Castricum (Bakkum-Noord).

Meer berichten