De poster van het concert in Koningsduyn.
De poster van het concert in Koningsduyn. ((Foto: Aangeleverd))

Nieuwe sterren in Koningsduyn

CASTRICUM - Het zijn de jonge en zeer talentvolle violiste Natasa Grujic en de pianist Daan Treur. Samen treden ze op zondag 16 februari om 15.00 uur op in de concertserie van Concert op Zondag welke wordt georganiseerd door Toonbeeld Geesterhage. Op het programma staan werken van o.a. Lj. Maric, R. Strauss, M. Ravel en G. Gershwin.

Bij Toonbeeld Concert op Zondag

Natasa Grujic is geboren in de Servische hoofdstad Belgrado en begon haar Bachelor op veertienjarige leeftijd aan de Universiteit van Belgrado. Nadat zij haar Master had afgerond kreeg Natasa een jong Talent Beurs van de Servische overheid om haar tweede Master te kunnen volgen bij Gordan Nikolic in Nederland aan de Codarts Hogeschool voor de Kunsten te Rotterdam.

Aan de Conservatoria in Nederland studeren talentvolle jonge mensen vanuit de hele wereld. Er ontstaan hechte vriendschappen tussen allerlei nationaliteiten. Er worden ensembles gevormd en treden overal op. Daan Treur studeerde aan de School voor Jong Talent aan het Conservatorium in Den Haag bij prof. Marlies van Gent en Marcel Baudet. Vervolgde zijn studie aan het Conservatorium in Amsterdam bij prof. Mikla Baslawskaja. Hij won diverse prijzen op verschillende Nederlandse Concours, waaronder SJMN Concours, het Prinses Christina Concours en het Steinway Concours. Daan is vaste pianist bij kamermuziekfestivals in Faro (Portugal) en Montevideo (Uruguay). Geeft pianoles in Haarlem en Nieuw Vennep. Hij is hoofdvak-docent aan Escola Professional de Arte de Mirandela en Conservató de Música e Danç de Bragança (Portugal).

Zij openen met de vioolsonate "Fantazija" voor solo viool van Ljubica Maric, een van de grootste componisten uit Joegoslavië. Zij was een leerling van Josip Slavenski en Jozef Suk en vond haar inspiratie bij de Byzantijns orthodoxe kerkmuziek. Sonata Fantazija, opgedragen aan haar moeder, is een stuk wat zij schreef voor haar afstuderen. In dit vroege werk laat ze haar affiniteit met de koraalmuziek blijken.

Daan en Natasa spelen sinds 2012 samen. Zij hebben, als duo in de afgelopen 8 jaar een divers en uitgebreid repertoire opgebouwd en samen opgetreden in Nederland, Portugal, Kroatië, Servië en Uruguay. Zij delen hun liefde voor kamermuziek en genieten van de diversiteit die verschillende componisten te bieden hebben. In dit programma nemen zij u graag mee op een historische reis door de 20e eeuw, waarbij zij de taal van de muziek spreken die ze, als musici, tot hun eigen taal maken. Toegangskaarten in Castricum verkrijgbaar bij: de Readshop, Muziekhandel Borstlap, Boekhandel Laan, Vivant Rozing. Of te bestellen via www.toonbeeld.tv en tel. 0251-659012. Tarief p.p. € 15,50, CJP/65+ € 13,50,tot 12 jaar € 6,50.

Meer berichten