Kom gezellig poeltjevissen in de Hoeptuin!

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

CASTRICUM - IVN Midden Kennemerland gaat weer voorzichtig van start met de organisatie van educatieve activiteiten in de natuur. We starten woensdag 8 juli bij het Bezoekerscentrum De Hoep in Castricum met poeltjevissen.

IVN Midden Kennemerland weer van start

Je hebt vast wel eens geslootjevist: met een schepnet in een sloot of vijver vissen en kijken wat je allemaal vangt. Sommige diertjes heb je misschien wel herkend, zoals watervlooien of kikkervisjes. Wist je dat er ook heel wat waterbeestjes leven in de paddenpoelen in onze duinen en bossen? In de Hoeptuin is er ook zo'n prachtige poel die wemelt van het waterleven: van watertorren, kokerjuffers, posthoornslakken tot zwemtomaatjes.

Benieuwd naar al die wonderlijke beestjes? Kom dan ook poeltjevissen in de Hoeptuin samen met de natuurgidsen van IVN! Neem je ouders of een andere volwassene mee die op jou kan letten en trouwens ook lekker mee kan doen. Er staan teiltjes, schepnetjes en zoekkaarten klaar. Als je een emmer en schepnetje hebt mag je die natuurlijk ook meenemen. Vaders en moeders gaan er namelijk maar wat vaak met het net vandoor. O, en doe je laarzen ook maar aan.

Wanneer: woensdag 8 juli; Hoe laat: poeltjevissen één uur lang. Je kunt om 12:00 uur en om 13:00 uur starten. Aanmelden: https://www.pwn.nl/natuur/activiteiten/poeltjevissen-bij-de-hoep-ivn-activiteit
Kosten: 3 euro per deelnemer.

Afbeelding