Een tegen Eenzaamheid in Limmen

Algemeen
Een tegen eenzaamheid tijdens het optreden van Eduardo.
Een tegen eenzaamheid tijdens het optreden van Eduardo. Foto: Nina Meijers

LIMMEN - Voor de tweede keer deze zomer zijn de ambassadeurs Een tegen Eenzaamheid Castricum uitgerukt met bloemen en muziek. Nadat ze vorige week succes boekten in Castricum hebben ze nu op drie locaties in Limmen bewoners uit hun huizen gelokt.


Normaal gesproken gebeurd hier nooit iets

Ook afgelopen zondag werden weer mensen in het zonnetje gezet. Bewoners uit Limmen die een moeilijke tijd hebben. Initiatiefnemers van de actie zijn Stichting Welzijn Castricum en De Zonnebloem Limmen. Woordvoerder Nina Meijers: "Ojee", dachten we, nadat we op onze derde verrassingslocatie in Limmen aankwamen en de muzikant al speelde. "Het blijft hier wel erg lang stil". Maar gelukkig durfden er toch wat mensen een drempel over om een kijkje te nemen bij de muziek van Eduardo.

Druk op straat

Bij locatie Rietorchis daarentegen was het meteen druk op straat. Bewoners met rollators kwamen meteen naar buiten. Een gehandicapte jongen vond het zo gezellig dat hij uit enthousiasme een T-shirt met daarop een groot hart aan zijn balkon hing. Meijers lachend: "Doe wel eerst even een broek aan riepen we tegen hem."

Op de derde locatie, bij Bartigon, mochten bewoners verzoekplaatjes indienen bij de muzikant. Speciaal voor een jongen met downsyndroom klonk Ed Sheeran uit de speaker. Geweldig vond hij het, maar erop dansen - wat hij normaliter graag doet - daar was hij te verlegen voor. Een buurvrouw: "Normaal gesproken gebeurd hier nooit iets. Dit is zo gezellig, het werkt echt verbindend!"

Nina kijkt alweer uit naar de volgende pop-up. "Dan gaan we weer bloemen uitdelen namens sponsor Geesterduin en mensen in het zonnetje zetten." We staan de 24e ook met jongerenwerk en de sociaal werker de wijk in om mensen te spreken en behoeften te peilen."

Eduardo in actie.
Wees lief tegen elkaar. Een enthousiaste bewoner hangt een T-shirt aan zijn balkon.