Ambitie: Castricum op termijn aardgasvrij

Algemeen
De Nederlandse aardgaskraan gaat dicht, ook in Castricum zal het aardgas op termijn niet meer gebruikt kunnen worden.
De Nederlandse aardgaskraan gaat dicht, ook in Castricum zal het aardgas op termijn niet meer gebruikt kunnen worden. (Foto: aangeleverd)

CASTRICUM - Vorige maand was er een digitale inwonersavond van de gemeente Castricum over Aardgasvrij Castricum. De oorspronkelijke plannen voor een bijeenkomst op locatie konden in verband met corona niet doorgaan, maar dat weerhield de gemeente niet om een alternatieve avond te houden.

Het initiatief werd door de inwoners gewaardeerd: er waren 59 inwoners aanwezig bij de digitale sessie. Inwoners kregen een presentatie te zien en te horen via hun scherm en konden hun vragen en opmerkingen stellen via de chat. Deze chat was erg levendig, inwoners gingen in de chat met elkaar in gesprek en beantwoordden soms zelf elkaars vragen. De meeste vragen werden uiteraard beantwoord door medewerkers van de gemeente. Inwoners konden ook via een digitale enquête opmerkingen doorgeven.Het schriftelijke verslag van de avond met de gepresenteerde dia’s en veel gestelde vragen is terug te vinden op www.ikdenkmeeovercastricum.nl en dan klikken op ‘Aardgasvrije Wijken’. De Nederlandse aardgaskraan gaat dicht, ook in Castricum zal het aardgas op termijn niet meer gebruikt kunnen worden. Het doel van de avond was om inwoners te informeren welke uitdagingen de gemeente staat in de overgang naar aardgasvrij wonen.