Vakantieboek: Groenland op blote voeten

Algemeen
De cover van het reisboek.
De cover van het reisboek. (Foto: Aangeleverd)

CASTRICUM - “Groenland op blote voeten”. Niet op vakantie, maar wel op reis met dit spannende reisverhaal. Op 17 juli 2020 is het nieuwe, en inmiddels derde boek van de Castricumse schrijfster Marijke van Langen uitgekomen.

In dit nieuwe boek reist de avonturierster naar het onbekende Groenland. Een ontmoeting met een sjamaan uit Groenland doet haar naar dit onbekende, met ijs bedekte eiland afreizen. Ze wil kennis maken met het land en haar bewoners, maar raakt onverwachts teruggeworpen op zichzelf in de immense vlakten van het poolgebied. Deze desolate wildernis daagt haar uit.

Opnieuw blijkt een fysieke reis tevens een innerlijke reis in zich mee te dragen. Doet het smeltende ijs van de ijskap het ijs in haarzelf smelten?Een boeiend reisverhaal over een bijzonder land, waar de gevolgen van de klimaatverandering maar al te goed zichtbaar zijn. Een verhaal over ongerepte wildernis, over sjamanen en een krachtig volk met een bijzondere mentaliteit, dat zich al eeuwen staande houdt het poolgebied.In drie delen maakt de lezer kennis met de cultuur van de Inuit en de wilde natuur van het poolgebied.

Het boek is vanaf heden verkrijgbaar bij de boekhandels en webshops. Marijke verzorgt op aanvraag lezingen over Groenland en haar nieuwe boek. Meer informatie: info@dekleinewilg.nl

Marijke van Langen (1977) is avonturier, biologe, werkzaam bij een natuurbeheerorganisatie en wilderniscoach bij Leadership by Nature en Wildernisschool “de Kleine Wilg”. Als geen ander kent ze de kracht van de natuur en haar helende werking. Eerder schreef ze de boeken: “Gewoon Gaan, te voet naar Rusland” (2010) en “Terug naar de Altaj” (2016).